menu
08 september 2022

Aanmeldprocedure Amsterdam Art Week 2023 geopend

Let op: de deadline voor het aanmelden voor Amsterdam Art Week 2023 is inmiddels verstreken.

Aanmeldingsvoorwaarden
Wil je in aanmerking komen voor deelname aan Amsterdam Art Week 2023? De aanmeldingsprocedure is vanaf vandaag geopend. Aanmelding staat open voor galeries en project spaces die permanent opereren op het gebied van hedendaagse kunst. Als je in aanmerking wilt komen voor deelname, moet je voldoen aan een aantal voorwaarden. Jouw organisatie:

  • Beschikt over een vaste locatie,
  • Hanteert vaste openingstijden en is vrij te bezoeken,
  • Zet zich in voor de promotie van hedendaagse kunst,
  • Organiseert minimaal vier tentoonstellingen per jaar in een eigen tentoonstellingsruimte,
  • Is een officieel bedrijf, vereniging of stichting en staat geregistreerd in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel.

Procedure en selectiecommissie
Voor de selectiecriteria en de volledige informatie omtrent de procedure en selectiecommissie, raadpleeg de algemene voorwaarden voor galeries en voor project spaces.

Aanmeldingsprocedure
Deadline voor aanmelding is verlengd naar 30 oktober 2022. Aanmelding is alleen mogelijk via dit aanmeldformulier. Hier maak je je tentoonstellings- en activiteitenplannen voor Amsterdam Art Week 2023 kenbaar. De selectiecommissie beoordeelt de aanmeldingen hoofdzakelijk op de artistieke kwaliteit van het tentoonstellingsplan.

Amsterdam Art maakt de selectie van deelnemers rond 17 november 2022 bekend. Bij een positieve beoordeling ga je, naast deelname aan Amsterdam Art Week, mee in de jaarrond promotiekanalen van Amsterdam Art.

Selectiecommissie
De selectiecommissie bestaat uit Hans den Hartog Jager (schrijver, kunstcriticus, curator), Fadwa Naamna (curator, onderzoeker), Claudio Ritfeld (curator, kunstenaar, programmeur CBK Zuidoost), Nieck de Bruijn (oprichter & eigenaar Upstream Gallery), Zsa-Zsa van Eyck (oprichter & eigenaar andriesse ~ eyck), Laurie Cluitmans (curator) en Andrea Davina (directeur Stichting Niemeijer Fonds).

Ingangsdatum en kosten voor deelname
Is er een positieve beoordeling door de selectiecommissie? Dan ben je deelnemer van Amsterdam Art voor de periode van 01-01-2023 t/m 31-12-2023. De kosten voor deelname variëren per type organisatie en staan vermeld in de algemene voorwaarden.