Skip to main content
menu

Persbericht

Vertrek directeur Adriana Gonzalez Hulshof


Amsterdam Art Weekend, Laatste editie onder leiding van directeur Adriana Gonzalez Hulshof
 
Van 23 tot en met 26 november vindt de zesde editie van het Amsterdam Art Weekend plaats. Deze editie zal de laatste zijn onder leiding van directeur Adriana Gonzalez Hulshof. Zij heeft laten weten dat zij per 1 februari 2018 aftreedt als directeur van het Amsterdam Art Weekend en van de Stichting Amsterdam Art.
 
In de afgelopen vijf jaar is het Amsterdam Art Weekend uitgegroeid tot een succesvol internationaal evenement voor hedendaagse kunst. Gonzalez Hulshof ontwikkelde als eerste directeur van Amsterdam Art Weekend een indrukwekkende hoeveelheid gezamenlijke programma’s. Deelnemers en partners waren meer dan vijftig commerciële en non-profit instellingen variërend van galeries en experimentele tentoonstellingsruimten tot academies en musea. Dit jaar lanceert Amsterdam Art Weekend bovendien een internationaal gastprogramma waarin diverse gerenommeerde buitenlandse instellingen zich laten zien.
 
Door de jaren heen heeft het Art Weekend een voor Amsterdam ongekende aantrekkingskracht gehad op het nationale en internationale vakpubliek. Tegelijkertijd slaagde Gonzalez Hulshof erin het aanbod ook voor het brede publiek aantrekkelijk te maken. Jaarlijks trekt het Amsterdam Art Weekend 46.000 bezoekers. Het succes van het evenement werd in 2016 erkend met een vierjarige subsidie van het Amsterdams Fonds voor de Kunst.
 
Adriana Gonzalez Hulshof: "Met veel trots kijk ik terug op hetgeen we in de afgelopen vijf jaar hebben bereikt. De inhoudelijke kaders zijn bepaald, zakelijk en organisatorisch ligt er een sterk fundament en meer dan 50 lokale en buitenlandse kunstinstellingen doen mee. Wereldwijd bereiken we belangstellenden door het brede aanbod aan hooggewaardeerde tentoonstellingen en programma’s. Ik kijk ernaar uit om met al onze deelnemers en partners een spetterende zesde editie van Amsterdam Art Weekend te realiseren en om de wereld het geweldige artistieke landschap van onze hoofdstad te tonen."
 
Rob Defares, voorzitter van bestuur Stichting Amsterdam Art: "Adriana heeft met haar team het Amsterdam Art Weekend ontwikkeld tot hét internationale visitekaartje voor hedendaagse kunst in Amsterdam. Zij zal worden gemist. Dankzij haar vakkennis en niet aflatende inspanningen wist zij zeer diverse instellingen te laten samenwerken en een fundament te realiseren waar we in de toekomst op kunnen voortbouwen. We zijn Adriana hiervoor dankbaar en wensen haar veel succes met haar vervolgstappen."
 
De komende maanden zal het bestuur van Amsterdam Art een nieuwe directeur zoeken die het Amsterdam Art Weekend zal voortzetten.
 
Stichting Amsterdam Art
Stichting Amsterdam Art functioneert als katalysator en kompas voor hedendaagse kunst. Het hele jaar door werkt zij samen met belangrijke nationale en internationale kunst- en culturele instellingen. Daarbij stelt zij zich ten doel om met elkaar het bijzondere karakter van Amsterdam als creatieve en culturele stad voor het voetlicht te brengen. De reikwijdte en expertise van de Stichting maken haar de aangewezen partij om voor het grootstedelijke aanbod aan hedendaagse kunst een doorlopende publieke belangstelling te wekken. Stichting Amsterdam Art is initiatiefnemer en coördinator van Amsterdam Art Weekend, het enige hedendaagse kunstweekend van de stad, dat jaarlijks meer dan 46.000 bezoekers krijgt.