Agenda

Vandaag open van 12:00 tot 18:00
Tentoonstelling — Fotografie

Still (a) Life – Helena van der Kraan

De tentoonstelling Still (a) Life is een hommage aan kunstenaar Helena van der Kraan (1940-2020) en haar bijdrage aan het genre van de stillevenfotografie. De tentoonstelling geeft bezoekers een zeldzaam inkijkje in Van der Kraan's vermogen om herinneringen en voorbijvliegende momenten in het leven te vangen.Still (a) Life viert de rijkdom van haar artistieke carrière en zet haar meest sprekende werken in de spotlights. Haar fotografische werk is intiem en laat haar poëtische interpretaties van objecten uit het dagelijks leven zien. Helaas is Van der Kraan ons in 2020 ontvallen, maar gelukkig heeft ze ons een groot oeuvre achtergelaten met tijdloze beelden. Still (a) Life is onze manier om Van der Kraan te bedanken voor haar leven en werk en om haar nalatenschap in ere te houden.  BiografieHelena van der Kraan (1940-2020) is vooral bekend om haar portretten van vrienden, kennissen en objecten in natuurlijk daglicht. De grijze achtergrond is een prominent kenmerk van haar portretten, een kleur die doet denken aan de landschappen in Tsjechoslowakije, waar ze opgroeide. Nadat ze het land ontvluchtte in 1968 werd Van der Kraan aangenomen als postgraduate bij Ateliers ’63 te Haarlem.

2 sep t/m 8 okt — Madé van Krimpen Gallery
Vandaag open van 13:00 tot 18:00
Opening, Tentoonstelling — Schilderij

All the best – Anouk van Zwieten

Opening: vrijdag 2 september van 17-19 u De vloer in het atelier van Anouk van Zwieten ligt bezaaid met kleurige verfspatten. Schilderen is voor haar een ‘prettig’ gevecht: “Schilderen is eigenlijk het creëren van problemen die je vervolgens weer moet oplossen”, zoals ze het zelf formuleert. Haar werk gaat over schilderkunst en ze is doordrongen van de geschiedenis van het medium en de eindeloze mogelijkheden die het biedt. Ze houdt van schilders die zichzelf bevrijden, die geen rem hebben en die werk maken waarin alles kan en mag. Niks staat vast, het schilderij bepaalt en Anouk van Zwieten geeft met haar associatieve en experimentele werkwijze ruim baan aan die vrijheid.

2 sep t/m 8 okt — tegenboschvanvreden
Vandaag open van 13:00 tot 17:00
Tentoonstelling — Beeldhouwwerk

R A Y – Johan Tahon

Twintig jaar lang ondergedompeld in een tranceachtige obsessie, heeft het werk van Johan Tahon (1965, België) altijd een grens gekend tussen ambacht en bezwering, honger en hogere roeping. Tahon heeft zijn leven en zijn omgeving verfijnd tot een smeltkroes waaruit hij werken oproept die alle krachten dragen van het hiernamaals waartoe hij toegang lijkt te hebben. Een dorst naar begrip drijft hem ertoe steeds terug te keren naar zijn onderbewustzijn, een noodzaak om een toevluchtsoord te creëren waarin hij zich kan terugtrekken en kan onderzoeken wat hem drijft, onopgemerkt voor anderen en hemzelf. Zijn sculpturen stralen een diepe zwaartekracht en krachtige materialiteit uit, tegelijkertijd torenhoog en tastbaar.

2 sep t/m 8 okt — Gerhard Hofland
Vandaag open van 13:00 tot 18:00
Tentoonstelling — Interdisciplinair

Z O O M – ricardo van eyk, benjamin roth, han schuil, frank nitschezoom

Kassen: slimme modulaire bouwsystemen die zich in het Westland grit na grit, als een glazen landschap uitstrekken. Onder de klassieke scheddaken groeit en broeit de Hollandse export in de vorm van tomaten en komkommers. Voor Zoom in Galerie Onrust, baseert Ricardo van Eyk zijn ruimte vullende installatie “…KAS…” op zo’n kas waarbij de komkommers en tomaten hebben plaats gemaakt voor kunst. Zijn werk hangt erin en omheen, naast dat van Frank Nitsche, Benjamin Roth en Han Schuil; alsof het hier in de ideale licht- en klimaatomstandigheden tot wasdom komt. Maar Van Eyk, die zichzelf als schilder beschouwt schept met “…KAS…” ook richting en ruimte, doorkijkjes en lagen waarbij hij en passant de andere werken op scherp zet en met elkaar verbindt. Het benadrukt de bouwkundige associaties in de schilderijen van Nitsche, de ruimtewerking in het werk van Schuil en de illusies die Roth oproept met gipsplaten en schroeven uit de bouwmarkt. En het roept vragen op over abstractie en figuratie, over schilderen en bouwen, en over werkelijkheid en illusie. Maar het laat ook zien waar een kunstenaarsoog aan blijft haken, wat bewust of onbewust wordt genoteerd of opgeslagen en is daarmee vooral een pleidooi voor kijken, observeren en inzoomen: Zoom!

2 sep t/m 8 okt — Galerie Onrust
Vandaag open van 12:00 tot 18:00
Tentoonstelling — Beeldhouwwerk

LEFTOVERS II – Majda Vidakovic

Voor de komende presentatie, Majda Vidakovic - Leftovers II, selecteerde de in Servië geboren kunstenares Majda Vidakovic een reeks sculpturen die zij in de afgelopen 3 jaar heeft gemaakt. Elk object heeft een serene kwaliteit; ze zijn gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, keramiek of karton. Hun overwegend monochrome kleuren houden diezelfde natuurlijke kwaliteit vast; de tinten variëren van zand tot beton. Elk van de werken is gemaakt van, of samengesteld uit gevonden voorwerpen.

3 sep t/m 8 okt — m.simons
Vandaag open van 13:00 tot 18:00
Opening, Performance, Tentoonstelling — Gemengde media, Tekening

The Beginning of A New Beginning – Monali Meher

Lumen Travo Gallery is verheugd om een nieuw galerieseizoen te openen met de nieuwe solotentoonstelling van Monali Meher. The Beginning of A New Beginning, is het startpunt voor de intense en ongekende opeenvolging van lockdowns die de wereld recent heeft meegemaakt. Door middel van een nieuwe serie mix-media tekeningen en assemblages reflecteert Meher op de pandemische periode die net voorbij is (of, misschien, nog steeds aan de gang?), en wijst zij op de niet aflatende cyclus van 'meerdere beginjaren' die wij, als mensen, doorstaan in de hoop een hernieuwd en positief perspectief voor de wereld te vinden.

2 sep t/m 8 okt — Lumen Travo Gallery
Vandaag open van 13:00 tot 18:00
Tentoonstelling — Interdisciplinair

From the Roots of the Banyan Tree

Group show by Iqra Tanveer, Ehsan ul Haq, Abul Hisham and special guest Rajyashri Goody U bent van harte welkom bij de aftrap van het nieuwegalerieseizoen. Martin van Zomeren opent met de groepstentoonstelling "From the roots of a Banyan tree", met werken van voormalig Rijksakademie-resident Iqra Tanveer, Ehsan Ul Haq, en en huidig deelnemer aan de Rijksakademie, Abul Hisham. De tentoonstelling toont een scala aan nieuwe werken van deze kunstenaars, waaronder video, fotografie, projecties, schilderkunst en beeldhouwkunst.

2 sep t/m 15 okt — Galerie Martin van Zomeren
Vandaag open van 16:00 tot 19:00
Tentoonstelling — Fotografie, Interdisciplinair, Schilderij, Tekening

Bloom – Sophie Steengracht, Jonat Deelstra en Matt de Groot

Jonat Deelstra (1991) liet zich voor zijn nieuwe schilderijen serie zich inspireren door ‘dierlijke’ driften die mensen hebben. Zo krioelt het in zijn nieuwe schilderijen serie van naakte mensfiguren die enerzijds prediken over het verbeteren van de wereld en anderzijds in gevecht zijn of hun omgeving afbreken.

17 sep t/m 15 okt — GoMulan Gallery
Vandaag open van 13:00 tot 18:00
Tentoonstelling — Digitale kunst, Gemengde media, Interdisciplinair, Video | Film

Future Bodies – groepstentoonstelling

Upstream Gallery presenteert met trots Future Bodies, een groepstentoonstelling samengesteld door Anne de Jong. De deelnemende kunstenaars verkennen de rol van het lichaam verkennen door middel van verschillende technologieën en vanuit een vrouwelijk perspectief. Door historisch werk te combineren met het werk van jonge, opkomende kunstenaars, laat de tentoonstelling de blik van verschillende generaties zien. De kunstenaars werken samen met machines, versmelten ermee of bevragen hun werking. In verschillende media en vanuit verschillende invalshoeken werpen de kunstwerken in deze tentoonstelling een licht op de rol van het lichaam in de gedigitaliseerde samenleving. Waar het mannelijk perspectief nog steeds dominant is in de (digitale) kunstwereld, wordt hier aandacht besteed aan de vrouwelijke blik. De kunstenaars verkennen de mogelijkheden en beperkingen van digitale technologie en virtuele werelden voor lichamen in het verleden, heden en de toekomst.

27 aug t/m 15 okt — Upstream Gallery
Start 15 okt
Finissage, Tentoonstelling — Interdisciplinair

Vernissage A line, a grid, a knot – Bart Lunenburg, Chaïm Dijkstra

A line, a grid, a knot is a duet van Bart Lunenburg en Chaïm Dijkstra. Voor deze show nodigde Bart Lunenburg Dijkstra uit als gastkunstenaar. Ze simuleren allebei geometrische stillevens en constructies voor de camera, in de vorm van schaalmodellen of experimentele kleurstudies. Deze conceptuele, maar vaak speelse arrangementen en composities dagen het tweedimensionale oppervlak van de fotografie uit en geven vorm aan het onderzoek naar o.a. architectuur, geheugen, kleurentheorie en technische beperkingen van het medium fotografie.

15 okt — Galerie Caroline O’Breen
Vandaag open van 10:00 tot 18:00
Tentoonstelling — Beeldhouwwerk, Schilderij

Abstracting Parables – Sedje Hémon / Imran Mir / Abdias Nascimento

De volgende halte in de reis van sonsbeek 20→24, de internationale Arnhemse kunstmanifestatie, is het Stedelijk. Er worden in de tentoonstelling werken belicht van de Nederlands-Joodse schilder en componist Sedje Hémon, de Pakistaanse kunstenaar en ontwerper Imran Mir en de Afro-Braziliaanse schilder, dichter, essayist, toneelschrijver en politicus Abdias do Nascimento. 

1 jul t/m 16 okt — Stedelijk Museum Amsterdam
Vandaag open van 14:00 tot 18:00
Tentoonstelling — Beeldhouwwerk, Interdisciplinair

Kristina Sedlerova Villanen – Janne Schimmel – Charlott Markus

Kristina Sedlerova Villanen - MAIN COURSETurning to Dust and Bones, part 3Het sculpturale werk van Kristina Sedlerova Villanen (Finland, 1987) kan worden omschreven als emotioneel beladen transities in vergankelijk materiaal. Ze is geïnteresseerd in de inconsistente aard van het mensdom, de menselijke neiging om systemen van ongelijkheid te creëren en de net zo menselijke noodzaak om in die concepten te geloven.

11 sep t/m 16 okt — P/////AKT
Vandaag open van 13:00 tot 18:00
Tentoonstelling — Fotografie

Luminaria – Vigil Flame – Hellen van Meene

Galerie Fontana is verheugd de aankomende solotentoonstelling aan te kondigen van de internationaal bekende Nederlandse fotografe, Hellen van Meene.Hellen van Meene (Alkmaar, 1972) studeerde in 1996 af aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Ze verwierf al snel internationale faam met haar intieme portretten van jonge meisjes die balanceren op de drempel van volwassenheid. Het gaat Van Meene er niet om de identiteit of persoonlijkheid van haar modellen vast te leggen. Daarom geeft ze haar foto's bewust geen titel; een verwijzing naar de identiteit van de geportretteerden is niet nodig. Haar foto's zijn tijdloze portretten waarin een dromerige, soms sprookjesachtige sfeer overheerst.

2 sep t/m 22 okt — Galerie Fontana
Vandaag open van 13:00 tot 18:00
Tentoonstelling — Beeldhouwwerk, Fotografie, Keramiek, Lichtkunst, Schilderij, Tekening, Textiel, Video | Film

Connection – Groepstentoonstelling

Met veel plezier opent Galerie Bart aan het begin van het nieuwe galerieseizoen de groepsexpositie Connection. De Europese Commissie heeft het jaar 2022 uitgeroepen tot het Europees Jaar van de Jeugd, om het belang te belichten van de Europese jeugd voor mondiale verbeteringen voor ons allen. Het gezegde is niet voor niets: ‘Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.’

2 sep t/m 22 okt — Galerie Bart
Vandaag open van 13:00 tot 18:00
Opening, Tentoonstelling — Fotografie

Echoes and Traces – Lidwien van de Ven

LIDWIEN VAN DE VEN, Ekeren 05-06-2020 (Leopold), 2021 (detail) Galerie andriesse ~ eyck opent op 2 september het seizoen met Echoes and Traces, een solotentoonstelling van Lidwien van de Ven met nieuw werk.Lidwien van de Ven is vooral bekend als fotografe. Haar werk onderzoekt kritisch de grens tussen realiteit en representatie in zowel recente gebeurtenissen als in (bijna) vergeten geschiedenissen. Sinds geruime tijd werkt zij aan een doorlopende serie zwart-wit foto's, veelal 's nachts gemaakt met een analoge 4 x 5 inch camera, waarin zij formele en informele monumenten in hun publieke habitat portretteert.  

2 sep t/m 22 okt — andriesse ~ eyck galerie
Vandaag open van 11:00 tot 18:00
Tentoonstelling — Tekening, Schilderij

Gilded Slides – Angela Heisch

GRIMM presenteert met genoegen Gilded Slides, een tentoonstelling van nieuwe schilderijen en werken op papier van Angela Heisch, te zien in de galerie in Amsterdam (NL) van 2 september tot 22 oktober 2022. Dit wordt de eerste solotentoonstelling van Heisch bij GRIMM sinds de galerie eerder dit jaar de vertegenwoordiging van de kunstenaar aankondigde.Voor meer informatie bezoek onze website: www.grimmgallery.com

2 sep t/m 22 okt — GRIMM
Vandaag open van 10:00 tot 18:00
Tentoonstelling — Gemengde media

Özgür Kar – At the end of the day

Het Stedelijk presenteert in de grote IMC zaal op de eerste verdieping, ook wel bekend als de erezaal, een groot werk van Özgür Kar. Het werk van Özgür Kar (1992) reflecteert op de hedendaagse menselijke conditie, met een focus op de stimuli die we via massa- en sociale media ontvangen en de invloed van deze bronnen op ons zelfbeeld. At the end of the day is de eerste solo presentatie van Kars werk in Nederland in een institutionele context.

16 jul t/m 23 okt — Stedelijk Museum Amsterdam
Vandaag open van 12:00 tot 18:00
Opening, Tentoonstelling — Fotografie

Étoile Rétine – Marguerite Bornhauser

Wij zijn verheugd aan te kondigen dat we vanaf september de Franse kunstenares Marguerite Bornhauser zullen vertegenwoordigen bij Bildhalle. De start van onze samenwerking vieren we met haar eerste solotentoonstelling in Amsterdam bij de opening van het nieuwe galerieseizoen.OpeningsdagenVrijdag, 2 september 2022, 17 – 21 uur, de kunstenares is aanwezigZaterdag, 3 september 2022, 11 – 18 uur

2 sep t/m 29 okt — Bildhalle – Hazenstraat 15H
Vandaag open van 10:00 tot 17:00
Tentoonstelling — Installatie, Schilderij

Maaike Schoorel

Het Amsterdam Museum presenteert een solotentoonstelling van kunstenaar Maaike Schoorel op de bijzondere historische locatie Huis Willet-Holthuysen aan de Herengracht 605. Schoorel heeft tien nieuwe schilderijen gemaakt en een ruimte vullende installatie waarin ze middels foto’s, collages en bijzondere vondsten uit de collectie bezoekers meeneemt in haar associatieve onderzoek. Ze richt zich daarbij met name op Louisa Willet-Holthuysen, de verzamelaar die in 1895 het pand met haar geheel nieuw ingerichte interieurs vol decoraties in Franse Neo-Louis XVI stijl aan de gemeente gaf met de opdracht er een museum van te maken.

7 mei t/m 30 okt — Amsterdam Museum x Huis Willet-Holthuysen
Start 28 okt
Tentoonstelling — Fotografie

Tentoonstellingsweekend Sotheby’s Amsterdam – Judith Stenneken en Luis Lazo

Zaterdag 29 en zondag 30 oktober opent fotografieplatform The Gallery Club een nieuw tentoonstellingsweekend bij Sotheby's Amsterdam. Tijdens dit weekend zal niet eerder in Nederland vertoond werk te zien zijn van de Duitse beeldend kunstenaar Judith Stenneken en de Chileens-Britse fotograaf Luis Lazo. De tentoonstelling 'The Gallery Club presents Judith Stenneken and Luis Lazo', opent vrijdag 28 oktober feestelijk met een 'curated dinner' tussen de werken.

28 t/m 30 okt — The Gallery Club
Vandaag open van 11:00 tot 18:00
Tentoonstelling — Fotografie

Public Interventions – Spencer Tunick

Het werk van kunstenaar-fotograaf Spencer Tunick tart met genres. Tunick transformeert openbare ruimtes met tijdelijke monumenten van mensen die de locaties herdefiniëren door middel van hun complexe, organische composities. Ze zijn figuratief en toch abstract, openbaar en intiem: ze verbeelden oprechte eenheid en verschillen. De foto's zijn tegelijkertijd schilderachtig en sculpturaal. In deze tentoonstelling reflecteert het werk van de kunstenaar op het "lichaam zonder kleding". Reflex is er trots op Tunick's eerste solotentoonstelling in Nederland in de galerie plaatsvindt. De tentoonstelling bevat nieuwe en ongeziene werken.

17 sep t/m 1 nov — Reflex Amsterdam
Start 15 okt
Tentoonstelling — Interdisciplinair

A line, a grid, a knot – Bart Lunenburg, Chaïm Dijkstra

A line, a grid, a knot is a duet van Bart Lunenburg en Chaïm Dijkstra. Voor deze show nodigde Bart Lunenburg Dijkstra uit als gastkunstenaar. Ze simuleren allebei geometrische stillevens en constructies voor de camera, in de vorm van schaalmodellen of experimentele kleurstudies. Deze conceptuele, maar vaak speelse arrangementen en composities dagen het tweedimensionale oppervlak van de fotografie uit en geven vorm aan het onderzoek naar o.a. architectuur, geheugen, kleurentheorie en technische beperkingen van het medium fotografie.

15 okt t/m 12 nov — Galerie Caroline O’Breen
Geopend op vr, za
Tentoonstelling — Fotografie, Installatie

New Photography and the Ephemeral

De opening van seizoen 2022/23 in The Merchant House (TMH) is gewijd aan nieuwe fotografie en Leo Vroegindeweijs Ephemeral Projects. Het openingsweekend vindt plaats tijdens Unseen Amsterdam van 15 tot en met 18 september en de tentoonstelling loopt tot en met 13 november. In de 18e-eeuwse stijlkamer van THM biedt de installatie van Vroegindeweij een adembenemende ervaring. Bezoekers zien zichzelf weerspiegeld in de hoogglanzende bollen die de kunstenaar over de vloer heeft verspreid. Het effect is dat de kunst het leven en het leven de kunst weerspiegelt. De groepstentoonstelling sluit hierop aan. Er zijn verrassende fotografische werken, sculpturen, schilderijen en installaties van Zhu Hong, Sylvie Bonnot en André de Jong. Het vluchtige als thema, maar ook als kans om nieuwe mogelijkheden in de fotografie te verkennen, is in ieder werk terug te vinden.

15 sep t/m 13 nov — The Merchant House
Vandaag open van 11:00 tot 17:00
Tentoonstelling — Gemengde media

Zwartheid Onder Ogen Komen

​Bezoek de expositie Zwartheid Onder Ogen Komen: Beeldvorming over Zwarte Mensen en de Strijd Daartegen! In 2021 was het tien jaar geleden dat de “Zwarte Piet Is Racisme” campagne een brede sociale beweging op gang bracht en daarmee de strijd tegen institutioneel en anti-zwart racisme op de maatschappelijke en politieke agenda zette. Er is echter een lange onderbelichte geschiedenis van koloniale beeldvorming over Zwarte mensen én het verzet daartegen in Nederland.​Zwartheid Onder Ogen Komen’ (Facing Blackness)Zwartheid Onder Ogen Komen (Facing Blackness) is een multimediale tentoonstelling waarin het publiek wordt meegenomen in de onderbelichte geschiedenis van de Nederlandse beeldvorming over Zwarte mensen vanaf de koloniale periode tot aan de hedendaagse samenleving. Aan de hand van uniek archiefmateriaal uit de erfgoedcollectie van The Black Archives (TBA), andere instellingen, privécollecties en beeldende kunst wordt getoond hoe koloniale beeldvorming over Zwarte mensen onderdeel werd van het Nederlandse ‘culturele archief’ en onze alledaagse denkbeelden en tradities. Aan de andere kant toont de tentoonstelling hoe er altijd sprake is geweest van verzet tegen verschillende vormen van racisme en hoe Zwarte mensen zelf betekenis hebben gegeven en blijven geven aan hun cultuur en identiteit.

2 apr t/m 23 dec — The Black Archives
Kunst in openbare ruimte — Installatie

Fabulator – Minne Kersten

Kunst op de gevel - te zien op Schipluidenlaan, nr 12F (Broedplaats Lely)Minne Kersten heeft voor Welcome Stranger een airconditioner op de gevel van haar huis in Amsterdam Nieuw-West geïnstalleerd. In plaats van te functioneren zoals oorspronkelijk bedoeld, namelijk het koelen van de binnenlucht, blaast het object rookringen in de buitenlucht. Deze zijn zichtbaar als cirkelvormige rookslierten die naar de hemel opstijgen om uiteindelijk in ijle lucht te verdampen.

24 jun t/m 24 dec — Welcome Stranger
Vandaag open van 10:00 tot 18:00
Tentoonstelling — Digitale kunst

POST/NO/BILLS #3: Sophie Doula – Follow The Black Rabbit

In deze derde editie van de grafische ontwerpreeks POST/NO/BILLS heeft het Stedelijk Sophie Douala uitgenodigd om de ruimte rond de historische trap te vullen met haar recente werken. De ontwerper is gespecialiseerd in het vertellen van verhalen en creatieve campagnes. Hierin verkent ze de wisselwerking tussen het cognitieve en emotionele effect van een formele beeldtaal.

26 jun t/m 29 dec — Stedelijk Museum Amsterdam
Start 14 okt
Tentoonstelling — Interdisciplinair

To those who have no time to play

Framer Framed presenteert To those who have no time to play, de grootste solotentoonstelling van de Amsterdamse kunstenaar Gluklya (Natalia Pershina-Yakimanskaya) tot op heden, samengesteld door Charles Esche. De kunstenaar ontwikkelt haar werk samen met tal van anderen, onder andere met Kirgizische textielarbeiders, nieuwkomers, muzikanten en schrijvers. De tentoonstelling opent op 13 oktober en is te bezoeken tussen 14 oktober 2022 en 22 januari 2023.

14 okt t/m 22 jan — Framer Framed
Vandaag open van 10:00 tot 18:00
Tentoonstelling

Everyday, Someday and Other Stories – Collectie 1950-1980

Het Stedelijk presenteert in drie delen de collectie op een nieuwe, thematische manier. Deel 2, Everyday, Someday and Other Stories, toont ontwikkelingen in de beeldende kunst en vormgeving vanaf de jaren 50 tot de jaren 80. Kunstenaars en vormgevers laten zien dat het een tijd is van nieuwe mogelijkheden en vooruitgang, van massacultuur, popcultuur en consumptie, maar ook van kritiek op de gevestigde orde. Door bekende werken uit de collectie te combineren met onbekendere, worden er andere verhalen verteld vanuit uiteenlopende perspectieven, en nieuw licht geworpen op de collectie van het Stedelijk.

1 jan t/m 1 dec — Stedelijk Museum Amsterdam
Vandaag open van 10:00 tot 18:00
Tentoonstelling

Tomorrow is a Different Day – Collectie 1980 – nu

Het Stedelijk gaat de collectie op een nieuwe, meer thematisch geordende manier laten zien. In drie fases wordt de collectieopstelling geheel vervangen, te beginnen met de meest hedendaagse werken: 1980 - nu. In Tomorrow is a Different Day zijn werken van internationale kunstenaars en vormgevers te zien die medeverantwoordelijk zijn voor de veranderingen van vandaag en morgen. Ze verzetten zich tegen de status quo en bieden andere perspectieven.

1 jan t/m 1 dec — Stedelijk Museum Amsterdam