menu

Agenda

aprmeijun
Vandaag open van 13:00 tot 18:00
Tentoonstelling — Schilderkunst

negen elegieën | Rob Johannesma

Galerie andriesse~eyck nodigt u uit voor de solotentoonstelling negen elegieën van Rob Johannesma. Met aandacht voor kleur en materialiteit neemt de kunstenaar ons mee in de immateriële wereld die ontstaat binnen de kaders van het schildersdoek. Ieder schilderij is een onderzoek naar het proces van kijken waarin onze blik heen en weer beweegt tussen de tastbaarheid van het schilderoppervlak en de suggestie van een landschap.

9 mrt t/m 4 mei — andriesse ~ eyck galerie
Vandaag open van 12:00 tot 17:00
Tentoonstelling — Gemengde media, Schilderkunst, Textiel

Myles Bennett

Myles Bennett is een veelzijdige kunstenaar gevestigd in Brooklyn, werkzaam op het gebied van schilderen, tekenen, kleding en beeldhouwkunst. Zijn artistieke interesses liggen op het kruispunt van architecturale tekeningen, landschapsschilderijen uit de 18e eeuw en de gestructureerde ruimte van geweven en ruwe doeken. Hij verdiept zich in de persoonlijke schaal van constructie en materialiteit, waarbij hij de wisselwerking tussen gebaar en de inherente eigenschappen van oppervlakken verkent.

6 apr t/m 11 mei — Rutger Brandt Gallery
Vandaag open van 10:00 tot 17:00
Tentoonstelling — Schilderkunst

Mini-expo: In de Ban van de Tulp

In 2024 viert het Tulp Festival Amsterdam zijn tienjarig bestaan. Tijdens het festival, in de maand april, bloeien tienduizenden tulpen in de Amsterdamse straten. In het kader van dit jubileum organiseert het Amsterdam Museum de mini-expo ‘In de Ban van de Tulp' over de eeuwenlange relatie tussen de stad en de tulp, waarbij onder andere het zeldzame Tulpenboek te zien is.

16 mrt t/m 12 mei — Amsterdam Museum aan de Amstel 51
Start 13 apr
Tentoonstelling — Werk op papier

Verhuisdier from Hell

Inspiratie is een bijzonder verschijnsel. Het komt soms op de momenten dat je het het minst verwacht. Kunstenaar Johan Kleinjan (1974) is de laatste tijd in de ban van de favoriete beesten (vooral honden en katten) die zijn vriendin hem stuurt van de website verhuisdieren.nl. Hier kun je een dier adopteren dat door iemand anders het huis is uitgezet. Hij besloot de bijzondere beesten en de aparte interieurs van de aankomende ex-baasjes het onderwerp te maken van een nieuwe serie tekeningen, die vanaf 13 april in de projectruimte van Galerie Fleur & Wouter te zien is.

13 apr t/m 12 mei — Galerie Fleur & Wouter
Start 13 apr
Tentoonstelling — Gemengde media, Installatie, Keramiek, Overig, Schilderkunst, Sculptuur, Textiel, Werk op papier

Castlemania

Castlemania is een gezamenlijk project van Galerie Fleur & Wouter en No Limits! Art Castle. Eén tentoonstelling op twee locaties, gemaakt in samenwerking met curator Simon Marsiglia. Voor het hoofdstuk in onze galerie Open the Gates! transformeert de ruimte in het interieur van een kasteel van de toekomst met bijdragen van een groot aantal kunstenaars: aeoi + Anima, Maikel Baas, August Bällgren, Joey Bocciardo, Alexis Bondoux, Youssef Boucenna, Jeroen Bouwmeester, Koos Buster, Noah Cohen, Chai Dienn, Oskar Frere-Smith, Ori van Gelderen, Naomi Gilon, Carl Johan Jacobsen, Danielle Karlikoff, Bin Koh, Ralf Kokke, Susan Kooi, Lokidolor, Jessica Magnin, Simon Marsiglia, Erik Mattijssen, Mai van Oers, Baby Reni (Irene Ha), Saar Scheerlings, Janne Schimmel, Tomasz Skibicki, Lukas Sluiter x No Limits! Art Castle, Anke Stoel, Noa Verkeyn & Peer Vink.

13 apr t/m 13 mei — Galerie Fleur & Wouter
Vandaag open van 13:00 tot 18:00
Tentoonstelling — Schilderkunst, Werk op papier

Colored Grids – Winston Roeth

Slewe Gallery kondigt met genoegen de opening aan van de solotentoonstelling Colored Grids van de Amerikaanse kunstenaar Winston Roeth (*1945, Chicago). Roeth staat bekend om zijn lichtgevende schilderijen en de picturale vorm van het raster. In 2020-2021 had hij een overzichtstentoonstelling, getiteld Speed ​​of Light, in Museum Wiesbaden. De tentoonstelling in Slewe Gallery zal enkele grid-gebaseerde schilderijen en werken op papier bevatten. Het wordt zijn eerste tentoonstelling in de galerie en ook in Nederland.

6 apr t/m 18 mei — Slewe Gallery
Vandaag open van 16:30 tot 03:00
Tentoonstelling — Overig

‘Kringplank’

Op donderdag 4 april opent in cultuurclub De Kring de tentoonstelling ‘Kringplank’. Onder deze noemer ontwikkelden drie jonge vrouwelijke kunstenaars nieuw werk, speciaal voor De Kring. Met Kringplank wil De Kring jonge makers een podium bieden zich te ontwikkelen en zo een groter, en jonger, publiek bereiken. Het initiatief is mogelijk gemaakt dankzij een donatie van de Van Den Ende Foundation.

4 apr t/m 7 jun —  Societeit De Kring
Vandaag open van 10:00 tot 18:00
Tentoonstelling — Schilderkunst

PAINTING AS PROP – WILHELM SASNAL

Het Stedelijk Museum presenteert de tentoonstelling Painting as Prop van Wilhelm Sasnal (1972, Tarnów, Polen) in de prestigieuze IMC erezaal. De tentoonstelling presenteert vijfentwintig schilderijen, waarvan sommige een rol speelden als rekwisieten in Sasnals recente filmproject The Assistant, waarin de grenzen tussen kunst en film vervagen en botsen met de hedendaagse wereld.

30 mrt t/m 1 sep — Stedelijk Museum Amsterdam
Vandaag open van 10:00 tot 18:00
Tentoonstelling — Overig

Everyday, Someday and Other Stories – Collectie 1950-1980

Het Stedelijk presenteert in drie delen de collectie op een nieuwe, thematische manier. Deel 2, Everyday, Someday and Other Stories, toont ontwikkelingen in de beeldende kunst en vormgeving vanaf de jaren 50 tot de jaren 80. Kunstenaars en vormgevers laten zien dat het een tijd is van nieuwe mogelijkheden en vooruitgang, van massacultuur, popcultuur en consumptie, maar ook van kritiek op de gevestigde orde. Door bekende werken uit de collectie te combineren met onbekendere, worden er andere verhalen verteld vanuit uiteenlopende perspectieven, en nieuw licht geworpen op de collectie van het Stedelijk.

31 mei t/m 1 dec — Stedelijk Museum Amsterdam