Tentoonstelling — Lichtkunst, Schilderij, Tekening, Video | Film

Adam Barker-Mill and Alan Johnston

Datum:
12 mei t/m 18 juni 2022
Deelnemer:
→ Slewe Gallery
Kerkstraat 105-A
1017 GD Amsterdam
Open:
  • woensdag 13:00—18:00
  • donderdag 13:00—18:00
  • vrijdag 13:00—18:00
  • zaterdag 13:00—18:00
Geopend op wo, do, vr, za

Tijdens de tiende editie van Amsterdam Art Week toont Slewe Gallery nieuw werk van de Londense kunstenaar Adam Barker-Mill (*1940) en de Schotse kunstenaar Alan Johnston (*1945). Beide artiesten zijn internationaal bekend, behoren tot dezelfde generatie en zijn al heel lang bevriend. Bovendien zijn zij artistiek met elkaar verbonden in hun fascinatie voor licht. Deze duo tentoonstelling is de derde en laatste op rij in de galerie van dit voorjaar.

Barker Mill, die bekend is van zijn films en lichtsculpturen, zal een nieuwe lichtsculptuur tonen, getiteld Flow. Deze grootschalige installatie behelst een wisselende cyclus van elf kleuren (inclusief zwart-wit). Het creëert een betoverende stroom van langzaam evoluerende kleurencombinaties. Het werk duurt 57 minuten, waarna alle mogelijke kleurpermutaties te zien zijn geweest. De cyclus keert dan terug naar het begin. Daarnaast worden enkele recente aquarellen van hem getoond.
De in Edinburgh woonachtige Johnston, bekend om zijn monumentale muurtekeningen met minuscule repetitieve krabbels met potlood, zal een aantal van zijn kleine zwart-wit schilderijen en tekeningen tonen, die gemaakt zijn met houtskool, potlood, was en acrylverf op linnen, houten paneel of papier. Hij is geïnteresseerd in de weerkaatsing van licht en schaduw en probeert ruimte te definiëren. Hij laat zich daarbij sterk inspireren door de Japanse traditie van het ervaren van ruimte (ma) en subtiele balans (wabi).