Galerietour — Fotografie

ALBARRÁN CABRERA – RONDLEIDING

Datum:
14 mei 2022
15:30—18:00
Deelnemer:
→ Bildhalle – Hazenstraat 15H
Hazenstraat 15H
1016 SM Amsterdam
Geopend op wo, do, vr, za

ALBARRÁN CABRERA – RONDLEIDING

Zaterdag 14 mei
15:30 – 16:00 H
16:30 – 17:00 H
17:30 – 18:00 H

RONDLEIDING ONDER LEIDING VAN BIBIAN VAN DER VIS

Op zaterdag 14 mei zullen bij Bildhalle Hazenstraat tijdens Amsterdam Art drie rondleidingen worden gegeven over de solotentoonstelling “Playing with the Light of the Universe” van Albarrán Cabrera.

Het wereldberoemde Spaanse kunstenaarsduo Angel Albarrán en Anna Cabrera onderzoekt de realiteit door middel van een fotografisch medium en ontdekte zo dat ze door fotografie te gebruiken niet alleen de waargenomen realiteit beter kunnen begrijpen, maar ook het ‘waarom der dingen’. Zij zien het als een perfect filosofisch instrument om meer te weten te komen over het universum als een logische en architectonische constructie.

De wereld om ons heen zit vol licht, schoonheid en magische momenten. Fotografie die deze momenten ontdekt en vastlegt heeft de kracht om de kijker te raken en te ontroeren. Met hun subtiele beeldtaal en unieke printtechnieken creëren de twee kunstenaars poëtische kunstwerken die getuigen van een diep besef van de zielskracht van de natuur.

“Ons doel is om te spelen met de herinneringen van de kijkers en een voorstelling te maken van wat er in hun hoofd omgaat. Wij zijn niet geïnteresseerd in het oproepen van een specifiek gevoel, maar in het creëren van afdrukken die verschillende gevoelens opwekken bij verschillende kijkers.”

De fotoseries van Albarrán Cabrera zijn gebaseerd op filosofische concepten, oude mythen, religies en romantische gedichten, bijvoorbeeld hun meest uitgebreide serie “The Mouth of Krishna”, dat in deze tentoonstelling overwegend te zien is. Volgens Hindoeïstisch geloof wordt de kleine Krishna beschuldigd van het eten van vuil wanneer zijn moeder hem berispt en hem beveelt zijn mond te openen. Krishna doet wat hem gezegd wordt en in zijn mond ziet zij het hele tijdloze universum, alle sterren en planeten, alle landen en zeeën van de aarde en het leven dat zich daarin bevindt. Hierop aanvullend is de titel van de solotentoonstelling “Every day you play with the light of the universe” gebaseerd op een liefdesgedicht met dezelfde titel van Pablo Neruda, dat een alles verterende liefde beschrijft door het gebruik van op de natuur gebaseerde metaforen.

Wij hopen u te mogen verwelkomen tijdens een uitgebreide borrel, geïnspireerd door dezelfde mediterrane en Japanse culturele thema’s die terug te vinden zijn in de series van de Spaanse kunstenaars. Geniet van de lente in Amsterdam omringd door deze romantische en zeer poëtische kunstwerken en laat je uitdagen om te spelen met je herinneringen en verbeelding door Albarrán Cabrera.

Registreer je voor het evenement door een email te sturen naar info@bildhalle.nl