Tentoonstelling — Beeldhouwwerk, Fotografie, Gemengde media, Print, Schilderij, Tekening

All Eyes

Datum:
29 oktober 2021 t/m 29 september 2022
Deelnemer:
→ AkzoNobel Art Foundation
Christian Neefestraat 2
1077 WZ Amsterdam
Open:
  • maandag 9:00—18:00
  • dinsdag 9:00—18:00
  • woensdag 9:00—18:00
  • donderdag 9:00—18:00
  • vrijdag 9:00—18:00
Geopend op ma, di, wo, do, vr

De AkzoNobel Art Foundation verzamelt al meer dan 25 jaar kunst – en dat wordt gevierd met de jubileumtentoonstelling All Eyes!

All Eyes is een feest der herkenning én belofte, met werken uit de collectie van toen en nu die een eigentijdse blik geven op de wereld om ons heen. Kunstwerken die kakelvers uit het atelier komen, hangen zij aan zij met vroege aankopen.

In de hoofdgalerij van All Eyes staat de mens centraal. Je kunt er je ogen uitkijken, maar zult onvermijdelijk ook bekeken worden. Als een boulevard voor flaneurs loopt deze galerij door de tentoonstelling en laat de mens in al haar facetten zien. Via zijstraten en pleinen kom je terecht bij kunstwerken uit de collectie die nooit eerder naast elkaar getoond werden en verrassende verbindingen in de tijd leggen, of kunstwerken die thematisch bij elkaar horen en werken die kleine oeuvres vormen.

Sinds het ontstaan van de collectie in 1995 is onze leefwereld in razend tempo veranderd. Zo lang als de collectie bestaat verzamelt de AkzoNobel Art Foundation werken van kunstenaars die deze veranderingen in onze samenleving zichtbaar maken, bevragen en transformeren. Soms kritisch, vaak vol verlangen en hoop. Van schilderij tot textiele kunst en van sculptuur tot digitale media; All Eyes ontvouwt zich als een rijke waaier van beelden en verhalen, die steeds weer aanleiding geeft tot nieuwe verbindingen.