menu
Events, Tentoonstelling — Digitale kunst, Installatie, Video | Film

Am I, an Object

Datum:
17 t/m 21 april 2024
Deelnemer:
→ PuntWG
WG Plein t/o nr 80
1054 DM Amsterdam
Open:
  • zaterdag 14:00—18:00
  • zondag 14:00—18:00
Admission
Free admission
Start 17 apr

door Benjamin Francis

Deel van de puntWG Open Call Series

Opening 6 april 17:00-20:00

Met het filmproject ‘Am I, an object’ duikt kunstenaar Benjamin Francis in de vervagende grenzen tussen het lichaam en het object. Het project speelt zich af in een uitvaartcentrum, waar hij onderwerpen onderzoekt als uitvaartzorg, doodsrituelen en de hiërarchische relatie tussen de kunstenaar en zijn sculptuur. De film maakt gebruik van satire en stelt op humoristische wijze concepten als auteurschap, originaliteit en waarde in vraag.

Tijdens de film worden twee performers gepresenteerd als sculpturen, waarbij hun lichamen door de kunstenaars worden gemanipuleerd en bewogen. Maar er ontstaan ​​conflicten wanneer discussies ontstaan ​​over wie het meest origineel is: de kunstenaar of zijn creatie?

Terwijl ze optreden als kunstsculpturen, presenteren de artiesten teksten gebaseerd op de teksten van begrafenisliederen. De teksten zijn opgebouwd uit fouten die voorkomen in verkeerde vertalingen naar het Engels en door verschillen tussen Engelse en niet-Engelstalige hymnes. Francis vond dit proces van het maken van teksten belangrijk omdat het de betekenisgeving en authenticiteit in twijfel trekt. Wat betekent het dat iets origineel is? Als we denken aan rouwprocessen en discussies over de dood, benadrukken we vaak de individualiteit van de overledene, wat hem speciaal en uniek maakt.

Performers
Ikzelf
@mattricule
@billymoregone
@loganhonmua
Supporting actors:
Frank van der Burg, Iris van Elshuis, Maureen van Elshuis, Karin Toole, Bojan Fajfric, Patrick Teixeira, Maritte Joseph, Misty Super-De-Luxe, Lizzy, Zazi Creijghton.
Video DOP: @nvisible.studio
Photographer/Light assistant: @gingerhorn
Sound recording: @ossip_blits
Runner/Producer: @beyondtheblinds

Production: @ewan_mcsorley
Make up: @carmelitasart
Hair: @zynwalahair
Special thanks @abcndstore for the Jewelry
and @museumtotzover for lending me an art piece

Colorist: @jacob.creach
Sound Design: @dennis.wav
Editor: kdanielwalwin

Graphic design: @createbylaw
Voiceover: @_sarjon_
Introduction text @stefhulskamp