Artist Talk, Performance, Tentoonstelling — Installatie, Performance

Archive Event VI – The Chase

Datum:
29 t/m 30 oktober 2022
Deelnemer:
→ Looiersgracht 60
Looiersgracht 60
1016 VT Amsterdam
Open:
  • woensdag 12:00—20:00
  • donderdag 12:00—20:00
  • vrijdag 12:00—20:00
  • zaterdag 12:00—20:00
  • zondag 12:00—20:00
Geopend op wo, do, vr, za, zo

The Chase is een presentatie van beeldend kunstenaar en artistiek onderzoeker Miriam Sentler en de zesde editie van Looiersgracht 60’s Archive Series. De installatie zal op 29 oktober vergezeld gaan van een publiek programma, inclusief een performance en paneldiscussie met milieuonderzoeker Sadie Hale, componist Drake Stoughton en curator Alicja Melzacka.

The Chase brengt drie van Sentler’s projecten samen. Elke installatie stelt alternatieve artistieke methoden voor om bedreigde diersoorten en landschappen die worden geëxploiteerd voor de winning van fossiele brandstoffen te archiveren. Het Archive Event presenteert: The Chase (2020), een geluidswerk dat gezang van een bedreigde vogel soort onderzoekt in het Hambacher Forst, Cairban – A Contemporary Shark Hunt (2021), een performance en installatie die de zoektocht van de kunstenaar naar de olie-producerende reuzenhaai toont, en The Forest Underground (2022), een work in progress ontwikkeld vanuit de geluiden van de kolenmijnen van Genk en voor het eerst te ervaren in Looiersgracht 60.

Sentler streeft er niet naar om haar onderwerpen vast te leggen, maar concentreert zich eerder op het idee van ‘de achtervolging’ zelf – om zo een stap dichter bij de precaire en verdwijnende dieren en landschappen te komen. Door de geluiden, verhalen en ervaringen van deze landschappen te ontginnen en deze zorgvuldig te vertalen naar op zichzelf staande werken, stelt Sentler onze menselijke betrokkenheid bij ontheemding en ecologische verandering ter discussie. 

De performance en paneldiscussie vinden plaats op 29 oktober van 16.00-18.00 uur en worden gevolgd door een receptie met de kunstenaar en de sprekers. De toegang is gratis, beperkt aantal zitplaatsen, dus RSVP voor het openbare programma door een e-mail te sturen naar info@looiersgracht60.org

Voor meer informatie over dit evenement, de Archive Series of onze programmering kunt u terecht op onze website www.looiersgracht60.org of mailen naar info@looiersgracht60.org.

Archive Event VI, ‘The Chase’ wordt ondersteund door Looiersgracht 60. ‘The Forest Underground’ is ontwikkeld tijdens de onderzoeksresidentie bij Jester (Genk), met steun van Emile van Dorenmuseum (Genk) en CBK Rotterdam (O&O Subsidie).