Overig, Tentoonstelling — Beeldhouwwerk, Installatie, Schilderij

ART BAR KIPPY x Galerie Fleur & Wouter

Datum:
12 mei t/m 3 juli 2022
Deelnemer:
→ Galerie Fleur & Wouter
Van Ostadestraat 43A
1072 SN Amsterdam
Open:
  • donderdag 12:00—18:00
  • vrijdag 12:00—18:00
  • zaterdag 12:00—18:00
  • zondag 12:00—18:00
Vandaag open van 12:00 tot 18:00

Strawberry Splash, een tentoonstelling met Bonno van Doorn, Arthur Stokvis and Vincent Boschma

Bad taste met roomsausje meets low budget mystiek in een totaalinstallatie van schilderijen en sculpturen in de corridor van Galerie Fleur & Wouter en GoMulan Gallery, waar gebalanceerd wordt tussen het ongrijpbare en het tastbare.

Over ART BAR KIPPY

ART BAR KIPPY is een ode aan de Duitse kunstenaar Martin Kippenberger. Het initiatief is ontstaan omdat de stad Amsterdam een waardig kunstcafé mist waar kunstenaars, curatoren, galeristen, kunstliefhebbers en vrienden op een informele manier kunnen samenkomen terwijl ze genieten van kunst en bier.

ART BAR KIPPY serveert zelfgebrouwen ‘Kippy Bier’ en organiseert experimentele tentoonstellingen en evenementen welke snel rouleren en elkaar overlappen. De ene keer is dit een muurschildering die voor een langere tijd te zien is, een andere keer zijn dit schilderijen, video’s of performances voor een kortere looptijd. Zo lopen diverse kunst en media op verschillende snelheden door elkaar.

ART BAR KIPPY plaatst de bezoeker niet op een conventionele manier tegenover de kunst, maar men wordt erbij betrokken en er in ondergedompeld. Kunstenaar en bezoeker worden hiermee onderdeel van een totaal-installatie, één waar kunst en bar wordt verenigd tot een geheel. Eén waar de tijd stilstaat, met een knipoog naar The Beanery van Edward Kienholz.