menu
Tentoonstelling — Overig

Art in the Age of the Metaverse

Datum:
10 t/m 12 maart 2023
Deelnemer:
→ Rijksakademie van beeldende kunsten
Sarphatistraat 470
1018 GW Amsterdam
Open:
  Admission
  With ticket
  → meld je aan voor dit evenement

  Art in the Age of the Metaverse brengt kunstenaars, curatoren, activisten en professionals uit de hele wereld samen die werken op het snijvlak van de metaverse en hedendaagse kunst. Tijdens verschillende lezingen, discussies, presentaties en workshops zullen inzichten gedeeld en belangrijke vragen onderzocht worden, zoals: wat zijn de vormen van artistieke expressie op het raakvlak van het fysieke en het virtuele? Hoe gaan kunstenaars om met de ethische, sociale en ecologische implicaties? Hoe kunnen we ons verzetten tegen big tech bij het bepalen van wat de metaverse is en kan worden? En welke rol spelen wij, als deelnemers, bij het bepalen van de koers?

  Tickets voor de conferentie en de tentoonstelling zijn nu verkrijgbaar via De Balie.

  Op vrijdag 10 maart organiseert de Rijksakademie drie workshops:
  Doe mee aan een rollenspel over grondstoffenschaarste en besluitvorming met Black Swan’s ‘The Modules’, maak je eigen avatar in de workshop ‘Dancing in the Metaverse’ met the Hmm, of doe mee aan de workshop ‘Life after Bob – Worldbuilding for the Metaverse’ met producent Veronica So en production designer Shuruq Tramontini.
  Meer info & tickets.

  Het meerjarige onderzoeksproject Art in the Age of the Metaverse is een samenwerking met de Hartwig Art Foundation uitgevoerd door Memory Gems. De internationale conferentie wordt samen met De Balie georganiseerd.