menu
Events — Installatie, Keramiek, Sculptuur

Artist talk & finissage | Anne Wenzel | House of Fools 

Datum:
zaterdag 2 maart 2024
16:00—19:00
Deelnemer:
→ AKINCI
Lijnbaansgracht 317
1017 WZ Amsterdam
Admission
→ Free admission
→ meld je aan voor dit evenement

Kom op zaterdag 2 maart naar de finissage van Anne Wenzels solotentoonstelling House of Fools. Voor deze speciale gelegenheid organiseert AKINCI een artist talk met Anne Wenzel en onderzoeksjournalist en schrijver Lucette ter Borg, gemodereerd door kunsthistoricus en schrijver Laura Korvinus. Ze zullen in gesprek gaan over Anne Wenzels nieuwste projecten, de kunstenaarspraktijk en de rol van de kunstenaar binnen de context van het museum als instituut.

De artist talk begint om 16.00 uur en wordt gevolgd door een borrel om de tentoonstelling en onze nieuwe inzichten te bespreken.

Meld je aan voor de artist talk door een mail te sturen naar rsvp@akinci.nl.

Anne Wenzel heeft een oeuvre opgebouwd van keramiek, waarbij ze de traditie onverschrokken ombuigt naar opmerkelijke sculpturen met een brutaal gevoel van verval. Wenzel haalt haar inspiratie uit de kunstgeschiedenis en is geïntrigeerd door de symbolische taal achter heldendom en geweld en het extravagante spektakel dat met deze onderwerpen gepaard gaat. Wenzel kreeg carte blanche bij Stedelijk Museum Schiedam. Dit resulteerde in de indrukwekkende solotentoonstelling Carte Blanche (Fuck the Dictator). Een groot deel van de sculpturen die voor deze tentoonstelling zijn gemaakt, zijn nu te zien op Wenzels solotentoonstelling House of Fools bij AKINCI.

Lucette ter Borg werkte jarenlang als redacteur en later in leidinggevende functies bij NRC Handelsblad, de Volkskrant en Vrij Nederland. Vanaf het begin van haar journalistieke loopbaan is zij gedreven geweest door een hang naar rechtvaardigheid en gelijkheid, zoals blijkt uit haar onderzoeksrapporten over gestolen Joodse kunstwerken, onbetaalde honoraria voor kunstenaars en grensoverschrijdend gedrag in de kunst. Naast haar journalistieke werk maakt ze tentoonstellingen en schrijft ze essays en romans.

Laura Korvinus is kunsthistorica, interviewer en schrijver. Ze onderzoekt de dynamiek tussen kunst en politiek. Op dit moment schrijft ze voor De Kunstmeisjes en Hard//hoofd.