menu
Gemengde media, Installatie, Keramiek, Performance, Schilderkunst, Sculptuur

Artist talk + performance | Carmen Schabracq & Dodi Espinosa

Datum:
zaterdag 3 september 2022
16:00—18:00
Deelnemer:
→ Galerie Fleur & Wouter en GoMulan Gallery
Van Ostadestraat 43A
1072 SN Amsterdam
Admission
With ticket
Opening Galerieseizoen

Deze zomer is in Galerie Fleur & Wouter de duotentoonstelling The Day of The Donkey te zien, met werk van Carmen Schabracq en Dodi Espinosa. Tijdens de Opening van het Galerieseizoen op zaterdag 3 september organiseren we een artist talk met Dodi Espinosa en geeft Carmen Schabracq een performance.

Artist talk
Dodi Espinosa 
(1985) vertelt over de werken die hij maakte voor deze tentoonstelling. Hier ging een uitgebreid onderzoek aan vooraf waarin hij via de ezel in zijn sculptuur El dia del burro uitkwam bij de ballerina’s van Edgar Degas. Hij deed ontdekkingen over de duistere kant van het ballet in de negentiende eeuw en sprak met hedendaagse dansers. Tijdens zijn artist talk leer je zijn bijzondere manier van werken kennen, waarbij elk materiaal en elke vorm vele lagen en referenties kent.

Performance
Carmen Schabracq
(1988) houdt een performance geïnspireerd op Mexicaanse volksfeesten zoals de day of the Donkey. De kunstenaar is gefascineerd door maskers en de functies die ze hebben in culturen wereldwijd. Ze gebruikt maskers in haar performances als instrument om ‘de ander’ te worden. Zo onderzoekt ze de complexiteit van de menselijke identiteit en haar eigen ‘rol’ als vrouwelijke kunstenaar.