menu
Tentoonstelling — Fotografie, Installatie, Performance, Schilderkunst, Sculptuur

Bart Invites: ‘Strictly Tapes and Friends’

Datum:
1 t/m 16 maart 2024
Deelnemer:
→ Galerie Bart
Elandsgracht 16
1016 TW Amsterdam
Open:
  • donderdag 13:00—18:00
  • vrijdag 13:00—18:00
  • zaterdag 13:00—18:00
  • zondag 13:00—18:00
Admission
→ Free admission
Vandaag open van 13:00 tot 18:00

Strictly Tapes and Friends is een groepstentoonstelling en een reeks evenementen op de eerste verdieping van Galerie Bart over het cassettebandje als communicatiemiddel. Bart nodigde kunstenaar Anan Striker uit en Striker nodigde weer op zijn beurt een bonte verzameling aan beeldend kunstenaars, disc-jockeys, woordkunstenaars, graffitischrijvers, mc’s en een fotograaf uit. 

Dit resulteerde in een schatkist boordevol persoonlijke, maar toch universele verhalen die, in combinatie met het vergeten geluid, zijn samengesmolten tot een tentoonstelling versterkt met luistersessies.

Luister naar de cassettecollectie van de galeriehouder. Vind je weg op de door merkstiften gemarkeerde kaart van de Amsterdamse metro. Een libelle zweeft door magnetische velden. Een gipsplaten basketbal kaatst van de wand.

In een visueel verzadigde wereld herinnert Strictly Tapes ons aan de rauwe schoonheid van imperfectie. Stap in deze analoge tijdmachine door het heden, verleden en vooruitzicht.

(Press play)

TIME TRAVELIN
A MYSTERY UNRAVELIN
ALLES ORIGINEEL
ALL THE TIME
BIG BLACK LINE
IN PLASTIC BEKIST
VAN KIND NAAR KIND GEBLEVEN
TOEN EN NU
TAKKIES EN BEATS
PASSIE VOOR DE RUIS
ANALOG TECH ALS STEEN
MET HART EN HARD
HEROES TEACHERS FRIENDS
THE IMAGINABLE TANGIBLE
CLICK CLACK
RODE KNOP
TWEE VINGERS
REC PLAY
STOP

Met bijdragen van; Rozaly, Martinus Papilaja, Maarten Nico, Mickey & Jake, Sam Morsink, Mike Moonen, Emma Penders, David Bade, Bert Scholten, MC Pester a.k.a. Ruben La Cruz, Bart Hoogwegt (Galerie Bart), Rege Satanas, Dj Daan (Osdorp Posse).

Mede mogelijk gemaakt door het AFK (Amsterdams Fonds voor de Kunst).