menu
Tentoonstelling — Installatie, Keramiek, Sculptuur

Bathers: Solo Show Christine Moldrickx

Datum:
5 november t/m 17 december 2022
Deelnemer:
→ Galerie Martin van Zomeren
Hazenstraat 20
1016 SP Amsterdam
Open:
  • woensdag 13:00—18:00
  • donderdag 13:00—18:00
  • vrijdag 13:00—18:00
  • zaterdag 13:00—18:00
Admission
With ticket

Voor de laatste tentoonstelling van dit jaar presenteren we met trots nieuw werk van Christine Moldrickx (b.1984, Münster, DE). Dit is haar tweede solo-presentatie in de galerie.

In het centrum van de tentoonstelling liggen haar twee van haar meest recente sculpturen – in een ovale vorm liggen op elkaar gestapelde stukken gebakken en geglazuurde klei, aan elkaar geschakeld rond een lege ruimte. Deze assemblages creëren een spanning tussen de losse autonome kleivormen, en het grotere geheel van het beeld, dat is samengesteld door die delen op te stapelen in een ovale vorm. De grootte en het gewicht van elk los onderdeel wordt gedefinieerd door een lichamelijke begrenzing: die van de kunstenaar zelf, er is een namelijk een limiet aan wat ze zelf kan dragen.

De twee beelden zijn ook nog op een andere manier verbonden met het fysieke, namelijk als een vaag silhouet of de omlijning van een lichaam. Nadenkend over het proces van het vormen van de natte kleidelen, het bakken en het vervolgens weer bij elkaar plaatsen van de afzonderlijke stukken droge klei, merkte de kunstenaar op dat “de beelden nu zelf lichamen zijn die ik samenstelde als was het een puzzel”.