menu
Tentoonstelling — Digitale kunst, Fotografie, Gemengde media, Installatie

Meta Fingers | Beni Bischof

Datum:
2 t/m 17 juni 2023
Deelnemer:
→ Madé van Krimpen Gallery
Prinsengracht 615H
1016 HT Amsterdam
Open:
  • donderdag 12:00—18:00
  • vrijdag 12:00—18:00
  • zaterdag 12:00—18:00
Admission
Free admission

Tijdens Amsterdam Art openen wij de installatie van Beni Bischof genaamd “Meta Fingers”. De installatie bevindt zich in de achterste ruimte van de galerie en toont meerdere van Bischof “vingerwerk” in een zelfgecreerde woonkamer setting. De foto’s en collages bieden een speelse benadering om gezichten opnieuw te interpreteren door kenmerken te vervangen door vingers. Bischof benadert dit voornamelijk door de vinger door bestaande afbeeldingen te prikken om grappige en bespottelijke nieuwe afbeeldingen te creëren.

Beni Bischof is geboren in Zwitserland in 1976 en is een postmoderne en hedendaagse kunstenaar die bij talloze galeries en musea is getoond, zoals Kunsthaus Graz en Universalmuseum Joanneum. Bischof creëert werken die bestaande teksten, situaties en beelden combineren en aanpassen met ironische perspectieven op het dagelijks leven.

In de eerste kamer van de galerie is er een tentoonstelling genaamd “The Originals” met kunstwerken van de kunstenaars Jack Davison, Kwesi Botchway, Katrien de Blauwer en Carlotta de Guerrero. Alle werken van deze kunstenaars waren opgenomen op de covers van magazines.

De tentoonstellingen zijn gemaakt in samenwerking met Coverjunkie. Coverjunkie werd opgericht in 2010 door Jaap Biemans, die het project begon om zijn liefde voor magazinecovers met de wereld te delen. Naast de originele werken van de covers toont “The Originals” een bijzondere selectie magazine covers verzameld door Coverjunkie.