menu
Tentoonstelling

Best of Graduates 2022

Datum:
5 augustus t/m 17 september 2022
Deelnemer:
→ Galerie Ron Mandos
Prinsengracht 282
1016 HJ Amsterdam
Open:
  • woensdag 12:00—18:00
  • donderdag 12:00—18:00
  • vrijdag 12:00—18:00
  • zaterdag 12:00—18:00
  • zondag 12:00—17:00
Admission
With ticket
Vandaag open van 12:00 tot 18:00

Galerie Ron Mandos presenteert met trots Best of Graduates 2022, de vijftiende editie van de jaarlijkse tentoonstelling die het werk van de meest veelbelovende jonge in Nederland gevestigde kunstenaars samenbrengt. Om de vijftiende jubileumeditie te vieren, hebben we een speciaal programma met feestelijke evenementen samengesteld. Meer informatie volgt binnenkort op onze website www.ronmandos.nl

Het hele team van Galerie Ron Mandos en Best of Graduates curator Radek Vana reisden door Nederland om de graduate shows te bezoeken en de talenten van dit jaar te scouten. De deelnemers van Best of Graduates 2022 zijn:

ArtEZ, Arnhem:
Frida Berntsen

St. Joost School of Art & Design, Breda:
Sophie Engels, Fedrik Vaessen

Gerrit Rietveld Academie, Amsterdam:
Suzanne Adelmeijer, Jiyan Düyü, Pedro Cunha Kastelijns, Romina Koopman, Sveske Ourø, Anton Shebetko, Josiah Tsang

HKU, Utrecht:
Eline Boerma, Bobbi Essers, Sjoerd van der Heyden

KABK, Den Haag:
Kwadwo Amfo, Johnny Mae Hauser, Katarina Head, Maarten Krol, Marcos Kueh, Ben Maier, Nurul Ain Binti Nor Halim, Menno Pasveer

Willem de Kooning Academie, Rotterdam:
Jasper van den Ende, Ellis Holman, Kamiel Scholten

Officiele Opening van Best of Graduates

Reserveer hier uw tijdslot voor de officiële opening van Best of Graduates 2022:

OFFICIËLE OPENING | TIME SLOT

Wat is Best of Graudates 2022?
Best of Graduates 2022 biedt een platform aan pas afgestudeerde talenten van kunstacademies in Nederland en laat hen kennismaken met de wereld van galeries, verzamelaars en curatoren. De tentoonstelling is een must-see voor kunstliefhebbers en professionals die een nieuwe generatie getalenteerde kunstenaars willen ontdekken.

Deelnemers aan Best of Graduates maken kans op de Ron Mandos Young Blood Award, de Residency Award, de Photo Talent Award en de Public Choice Award. Werk van de winnende kunstenaar van de Ron Mandos Young Blood Award zal een plek krijgen in de permanente collectie van Museum Voorlinden, Wassenaar, een droomstart voor een pas afgestudeerde kunstenaar.

De Residency Award geeft één opkomende kunstenaar de kans om voor een periode van zes maanden op het domein van AVL Mundo te werken aan een nieuwe serie werken – inclusief ondersteuning en begeleiding van de Young Blood Foundation en BRUTUS, partner sinds 2021 en bekend als de stichting van Joep van Lieshout.

Werk van de winnaar van de Photo Talent Award zal het jaar daarop te zien zijn in de beursstand van Galerie Ron Mandos op Unseen Photography Fair Amsterdam. De winnaar van de Publieksprijs krijgt de opdracht om het officiële ontwerp van Best of Graduates 2023 te maken. Het ontwerp van dit jaar is gemaakt door Cas van der Steen, onze winnaar van vorig jaar.

RON MANDOS YOUNG BLOOD FOUNDATION


Best of Graduates wordt mede mogelijk gemaakt door de Ron Mandos Young Blood Foundation. De missie van de stichting is om een platform te bieden aan jonge kunstenaars in Nederland. Door middel van dit platform creëren wij een omgeving die hun talenten cultiveert en verder ontwikkelt.

Sinds 2008 ondersteunt Galerie Ron Mandos jong artistiek talent door het organiseren van de jaarlijkse Best of Graduates tentoonstelling. Hier zet de galerie het beste van de afstuderende studenten van elk jaar in de schijnwerpers en presenteert hen aan een groot internationaal publiek, waarbij ook verschillende soorten prijzen worden uitgereikt. Om deze traditie voort te zetten en een platform van dit kaliber te blijven bieden aan jonge, opkomende kunstenaars, heeft Ron Mandos de stichting opgericht.

WORD VRIEND VAN DE RON MANDOS YOUNG BLOOD FOUNDATION


Steun aanstormend talent uit Nederland, word vriend van de Ron Mandos Young Blood Foundation:

VRIEND WORDEN

Voor vragen over de tentoonstelling of de Ron Mandos Young Blood Foundation kunt u contact opnemen met onze galeriemanager Sheila Verdegaal via sheila@ronmandos.