menu
Tentoonstelling — Fotografie, Schilderkunst, Werk op papier

Bloom – Sophie Steengracht, Jonat Deelstra en Matt de Groot

Datum:
17 september t/m 16 oktober 2022
Deelnemer:
→ GoMulan Gallery
Van Ostadestraat 43A
1072 SN Amsterdam
Open:
  • donderdag 17:00—20:00
  • vrijdag 12:00—18:00
  • zaterdag 12:00—18:00
  • zondag 12:00—17:00
Admission
With ticket
→ meld je aan voor dit evenement

Jonat Deelstra (1991) liet zich voor zijn nieuwe schilderijen serie zich inspireren door ‘dierlijke’ driften die mensen hebben. Zo krioelt het in zijn nieuwe schilderijen serie van naakte mensfiguren die enerzijds prediken over het verbeteren van de wereld en anderzijds in gevecht zijn of hun omgeving afbreken.

Matt Chaim de Groot (1969) toont zijn serie ‘Sjivat Wradej Saba’ bestaande uit zeven rozen. Vanuit het Jodendom is zeven een heilig getal: de aarde is geschapen in zeven dagen. Matt: “Elke bloem uit deze serie staat symbool voor verschillende fases van groei, bloei en verval. Iets waar wij als mensen ook niet aan ontkomen.” Matt werkt met foto’s die hij versmelt in epoxy. Door verschillende foto’s achter elkaar te plaatsen creëert hij diepte. Zijn onconventionele technieken doceert hij aan de Fotoacademie in Amsterdam. De serie ‘Sjivat Wradej Saba’ werd eerder getoond op Unseen 2021 en in het AMC te Amsterdam.

Tijdens haar jeugd werd Sophie Steengracht (1991) omringd door dieren en natuur. Transformaties en de symbolische relaties tussen mens en natuur zijn een rode draad in haar werk. Ze wordt geïnspireerd door de processen uit de natuur. In 2021 legde Steengracht een biodynamische tuin aan waarin ze planten kweekt en bestudeert, tekent en fotografeert. Ook gebruikt ze pigment uit de natuur. Sophie: “Ik gebruik de planten – alle onderdelen ervan – in kunstwerken waarin een animistisch perspectief belangrijk is. In de tekeningen verbeeld ik landschappen waarin de planten, stenen, het water en de planeten een ziel hebben. Ik verlang naar een algemene perceptie, waarin de mens een schakeltje is in processen van de natuur, in plaats van heerser over zijn omgeving.”