Galerietour, Rondleiding — Interdisciplinair

Breitner Academie: Rondleiding Zuid

Datum:
14 mei 2022
16:00—18:00
Deelnemer:
→ GoMulan Gallery
Van Ostadestraat 43A
1072 SN Amsterdam
→ meld je aan voor dit evenement
Geopend op wo, do, vr, za, zo

Vervoer: Wandelend

Meet the new kids on the block in Amsterdam-Zuid en de Pijp met Amber Vijselaar, assistent-curator bij Amsterdam Museum, gallery assistent bij Hama gallery en geboren en getogen in Amsterdam. De tour brengt je langs drie jonge galeries uit de Young Section en een Zwitserse galerie die recent ook in Amsterdam Zuid is gevestigd.

De tour start bij Galerie Fleur & Wouter en GoMulan Gallery, die samen een ruimte delen in de Pijp. Normaalgesproken organiseren beide galeries om beurten een tentoonstelling, ditmaal gebruiken ze de ruimte samen. Galerie Fleur & Wouter presenteert de tentoonstelling Unfamiliar Passions met werk van Leo Maher en Mai van Oers. Beide kunstenaars zijn gefascineerd door legenden, volksverhalen en sprookjes en creëren gelaagde beeldverhalen die de kijker uitnodigen om in deze verhalen te duiken en hun eindeloze referenties te ontdekken. GoMulan toont het werk van Andrea Radai; klassieke oliverfschilderijen gebasserd op filmstills en uit hun context gehaalde teksten. De enigmatische werken roepen een bepaalde spanning op en stellen de vraag wat de kracht is van kunst in een wereld die wordt overspoeld door beelden. 

De volgende stop is Bildhalle, een van oorsprong Zwitserse galerie voor klassieke en hedendaagse fotografie met vestigingen in Zürich en Amsterdam. De tentoonstelling ‘THE WAY IT WAS’ van Thomas Hoepker (1936) is de eerste solotentoonstelling in Nederland met werk van deze gerenommeerde Magnum-fotograaf. De show presenteert een breed retrospectief van zijn werk door de jaren heen.

Een paar deuren verder is Hama Gallery gevestigd, het eindpunt van de tour. Hier zal het kleurrijke werk van Marlou Fernanda worden getoond, een aspect waar het oog van galeriehoudster Nina Hama het meest door wordt getrokken. Nina Hama ziet haar galerie als een ontmoetingsplek voor kunstliefhebbers, om samen naar kunst te kijken en met elkaar in gesprek te gaan. Er staat dan ook een kleine bar middenin de galerie, waar champagne geschonken zal worden ter afsluiting van de tour! 

Deze tour is gemaakt door Floor de Bruin & Julia van der Voort, 3e jaars studenten van de Breitner Academie.