Galerietour, Rondleiding — Interdisciplinair

Breitner Academie: Rondleiding Noord

Datum:
15 mei 2022
13:00—15:00
Deelnemer:


Amsterdam
→ meld je aan voor dit evenement

Geannuleerd vanwege te weinig aanmeldingen. Let op: je kunt je niet meer aanmelden voor deze tour.

Vervoer: Lopend

Kunstenaar en documentair fotograaf Marc Faassen neemt je mee op een ontdekkingstocht in Noord. We gaan op bezoek bij twee projectruimtes voor hedendaagse kunst en bij het NDSM-terein; een plek met broedplaatsen, kunst in de buitenruimte en werkplekken van kunstenaars, fotografen en illustratoren, waaronder de werkplek van Marc Faassen zelf.

De tour start bij Nieuw Dakota, een tentoonstellingsruimte met een veelzijdige uitdagende programmering, waar op dit moment de theatrale installatie Tolerance Test te zien is: een bijzondere, eenmalige installatie met een selectie van de monumentale large drawings van de Rotterdamse kunstenaar Charlotte Schleiffert. In deze grote tekeningen − sommige meer dan 3,5 meter hoog − verbeelden grillige en flamboyante mens-dierwezens maatschappelijk actuele thema’s als ongelijkheid, macht, massamedia, consumentisme, erotiek, status en identiteit. 

Na Nieuw Dakota zal de tour verder gaan naar Project Space On The Inside, een door kunstenaars gedreven tentoonstellingsruimte, waar de tentoonstelling Are You Comfortable? te zien is. Deze tentoonstelling bestaat uit werk van verschillende internationale kunstenaars, waaronder William Kentridge en Johan Tahon, die zich bezighouden met het onderwerp ongemak en hoe dat zich op verschillende manieren manifesteert. 

Op de NDSM-werf zijn verschillende interessante plekken te vinden, waaronder de Toren van Babel, een kunstinstallatie van kunstenaar Guido van der Werve, en billboards met het werk van Neo Matloga. Matloga heeft in 2021 de tiende editie van de ABN AMRO Kunstprijs gewonnen en heeft in het kader daarvan een tentoonstelling in de ABN AMRO Kunstruimte en aansluitend in de Hermitage in Amsterdam. Marc Faassen neemt je mee langs de diverse bekende en minder bekende plekken op het NDSM-terein. 

This tour is created by Sammy Balder & Yrene van Amstel, 3rd year students of the Breitner Academie.