Galerietour, Rondleiding — Interdisciplinair

Breitner Acadmie: Rondleiding West

Datum:
14 mei 2022
13:00—15:00
Deelnemer:
→ ISO
Isolatorweg 17
1014 AS Amsterdam
→ meld je aan voor dit evenement
Geopend op do, vr, za

Vervoer: Fiets

Amsterdam West barst van de gezellige horeca en winkels, maar ook op het gebied van hedendaagse kunst is er veel te ontdekken. Spring op de fiets en proef wat van de diversiteit en creativiteit van Amsterdam-West, Westerpark en Bos & Lommer. 

De tour start net boven het Westerpark bij ISO: een levendige broedplaats met dertig individuele en gedeelde ateliers, diverse werkruimtes en een residency. Daarnaast heeft ISO een publiek programma met tentoonstellingen, lezingen, workshops en evenementen, waarin een podium wordt geboden aan zowel lokale als internationale kunstenaars. Directeur Florence Parot, die deze plek in 2018 oprichtte samen met Dajo Bodisco, neemt ons mee langs een aantal studios en laat zien hoe diverse disciplines als kunst, design en ambacht samenkomen.  

We vervolgen onze tour naar Bos en Lommer waar we een bezoek brengen aan de No Man’s Art Gallery en KIOSK. No Man’s Art Gallery werd in 2011 opgericht als een reizende pop-up galerie met de missie om opkomende kunstenaars toegang te bieden tot de internationale kunstmarkt. In 2018 opende de galerie een permanente ruimte in Bos en Lommer met een tentoonstellingsruimte en een bar-restaurant. In 2021 werd een tweede lokatie opgericht, de No Man’s Art Gallery KIOSK, een onafhankelijke ruimte met een meer project-gedreven programmering. We bezoeken eerst de KIOSK waar we een bezoek zullen brengen aan de groepstentoonstelling Queen’s Substance. We sluiten de tour af bij No Man’s Art Gallery en bar, waar we meer kunst kunnen bekijken onder het genot van een drankje. 

Deze tour is gemaakt door Yrene van Amstel & Sammy Balder, 3e jaars studenten van de Breitner Academie.