menu
Events — Fotografie, Gemengde media, Installatie, Keramiek, Overig, Performance, Schilderkunst, Sculptuur, Textiel, Video | Film, Werk op papier

Champagne and Hors d’Oeuvres 

Datum:
woensdag 10 april 2024
17:00—19:00
Deelnemer:
→ Christie’s

Amsterdam
Admission
With ticket
→ meld je aan voor dit evenement

Op locatie: Christie’s, Vondelstraat 73, 1054 GK Amsterdam

Dit jaar bestaat Kunstverein vijftien jaar. Voor de gelegenheid hebben we een aantal werken geselecteerd, om te koop aan te bieden tijdens de benefietveiling van KV bij Christie’s (Amsterdam), van kunstenaars die de geschiedenis van Kunstverein de afgelopen vijftien jaar aanzienlijk hebben beïnvloed. Samen biedt deze collectie een materiële terugblik op enkele van de unieke projecten die onze organisatie tot nu toe heeft opgezet, terwijl vijf extra werken van kunstenaars die we hopen in de toekomst onder de aandacht te brengne een glimp bieden van wat er te komen staat. Kom op 10 april vanaf 17.00 uur naar de speciale leden preview om de werken als eerste te bewonderen en proost samen met ons op ons voortbestaan.

Kunstenaars die in de veiling te zien zijn, zijn onder meer Hreinn Friðfinnsson, Joe Gibbons, G.B. Jones, Richard Kostelanetz, Zapp Magazine, Willem Oorebeek, Lisa Oppenheim, Adam Pendleton, TV Bar (Calla Henkel en Max Pitegoff), Lucy Skaer, Cauleen Smith, Jennifer Tee, Mr.Peanut/Vincent Trasov, Nora Turato, Robert Wilhite, Martin Maloney en Geo Wyeth.

De opbrengst van de veiling wordt gedeeld met de deelnemende kunstenaars en ondersteunt het presentatieseizoen 2025-2026 van Kunstverein.

Kv’s Benefit Art Auction is vanaf 9 april live bij Christie’s. Het online bieden op de kavels begint dan en eindigt op dinsdag 23 april om 12.00 uur EST. Dit persoonlijke privébezoek geeft een unieke kans om de werken tezamen te zien voor ze de wijde wereld ingaan.