Tentoonstelling — Fotografie, Installatie, Schilderij

Construction

Datum:
12 mei t/m 11 juni 2022
Deelnemer:
→ Josilda da Conceição Gallery
Pieter Aertszstraat 70
1073 SR Amsterdam
Open:
  • woensdag 13:00—18:00
  • donderdag 13:00—18:00
  • vrijdag 13:00—18:00
  • zaterdag 13:00—18:00
Geopend op wo, do, vr, za

Deelnemende kunstenaars: Patricia Werneck Ribas, Dave de Leeuw, Peng Zhang.

Patricia Werneck Ribas werkt voornamelijk met op lenzen gebaseerde media en onderzoekt noties van identiteit met betrekking tot geslacht, ras, nationaliteit en andere factoren die ons definiëren. In haar video’s en foto’s herinnert ze ons eraan hoe geconstrueerd onze levenssferen werkelijk zijn door de relaties tussen het lichaam en zijn omgeving te onderzoeken. Soms is deze omgeving een sociale omgeving. Soms is het een fysieke omgeving en soms worden we meer omringd door onze verwachtingen dan door iets anders. Ze wijst erop hoe we ons uiterlijk construeren, het idee van thuis en erbij horen en onze noties van seksualiteit, gevaar en verlangen.

Dave de Leeuw is een kunstenaar uit Nederland. Hij studeerde aan de academie voor beeldende kunsten in Maastricht en studeerde af in 2008. Het oeuvre van De Leeuw omvat schilderijen, tekeningen, sculpturen, muurschilderingen, video’s en installaties. Zijn zich ontwikkelende multidisciplinaire werk werd geïntroduceerd bij het kunstpubliek door verzamelaar Henk Pijnenburg en museumdirecteur Wim van Krimpen.

Peng Zhang is een Chinese kunstenaar gevestigd in ‘s-Hertogenbosch. Zijn werk brengt de kijker binnen in het plattelandsdorp Shijian Cun waar Zhang zijn jeugd doorbracht. Zijn herinneringen zijn zijn schatten die mogelijkheden bieden om opnieuw contact te maken met het verleden dat niet meer beleefd kan worden, maar dat via Zhangs kunstwerken wel weer opgeroepen kan worden. Zhang studeert momenteel aan de Rijksakademie.