menu
Tentoonstelling — Schilderkunst

De wereld van Sofie

Datum:
12 mei t/m 12 juni 2022
Deelnemer:
→ Galerie Ron Mandos
Prinsengracht 282
1016 HJ Amsterdam
Open:
  • woensdag 12:00—18:00
  • donderdag 12:00—18:00
  • vrijdag 12:00—18:00
  • zaterdag 12:00—18:00
  • zondag 12:00—17:00
Admission
With ticket

Ilse D’Hollander, Leon Vranken, Tatjana Gerhard & Stef Driesen


De wereld van Sofie is een groepstentoonstelling met werk van Ilse D’Hollander, Leon Vranken, Tatjana Gerhard en Stef Driesen. De tentoonstelling is gecureerd door Sofie Van de Velde en Jason Poirier dit Caulier, twee galeriehouders uit Antwerpen.


De tentoonstelling De wereld van Sofie ontleent zijn naam aan het gelijknamige boek door Jostein Gaarder en presenteert vier kunstenaars die de schilderkunst onderzoeken vanuit verschillende perspectieven en verschillende media. Leon Vranken bijvoorbeeld, is een beeldhouwer en in situ kunstenaar die de schilderkunst deconstrueert om te begrijpen waaruit deze bestaat. Stef Driesen maakt gebruik van fotografie om zo beelden van het lichaam om te vormen tot iets puur sensueels. Ze krijgen een aardse en rokerige gloed die je wil doortasten.


Alle kunstenaars in de tentoonstelling werken met vervormingen. Ze baseren hun werk op een realiteit die ze vervolgens maskeren. Tatjana Gerhard begint met ruimtelijke modellen van het menselijke lichaam die ze vervolgens transformeert tot een vlakke realiteit. Ilse D’Hollander herleidt in haar schilderijen het natuurlijke landschap tot een spel van vlakken en kleuren. Het overgebleven beeld laat zich over aan de interpretatie en bovenal het gevoel.