menu
Tentoonstelling — Fotografie, Gemengde media, Overig

December Fun! Three weeks of art encounters APE x Madé

Datum:
3 t/m 17 december 2022
Deelnemer:
→ Madé van Krimpen Gallery
Prinsengracht 615H
1016 HT Amsterdam
Open:
  • donderdag 12:00—18:00
  • vrijdag 12:00—18:00
  • zaterdag 12:00—18:00
Admission
With ticket

Zaterdag 3 december

15:00 – 19:00

Boekpresentatie Bertjan Pot ‘Ropemasks (en Handschoenen)’

Inclusief nieuwe speciale edities

De bekendste werken van Bertjan Pot zijn waarschijnlijk de Random Light (1999) en de Maskers die hij maakt van kleurrijk touw. Zowel de Random light als de Maskers zijn begonnen als materiaalonderzoek, wat eigenlijk het uitgangspunt is van elk werk dat Bertjan Pot maakt. 

Aanstaande zaterdag 3 december lanceert Bertjan Pot in de galerie officieel zijn nieuwe boek ‘Ropemasks (and Gloves)’ uitgegeven door Art Paper Editions. Om zijn boek te vieren verkopen we 9 edities van zijn werk ‘rope mask print in painted frame with thumbtacks #1’. Kom langs in de galerie voor de feestelijke opening en een drankje!

Zaterdag 10 december

15:00 – 19:00

Lancering Lara Verheijden ‘Der Berliner Nacktkalender ’23

Inclusief posters

De eerste Amsterdamse Naaktkalender die fotografe Lara Verheijden samen met stylist Mark Stadman in 2018 maakte, is al lang uitverkocht. De kalenders die ze sindsdien elk jaar fotografeerde, verkocht in oplages tot tweeduizend stuks, zijn collector’s items geworden. Ze zijn iets anders dan klassieke naaktkalenders: geen babes in piepkleine bikini’s op motoren, maar diverse mensen in alledaagse situaties, naakt of halfnaakt, samen of alleen, op verschillende plekken midden in de stad. Het project breidt zich nu elk jaar uit.  

Aanstaande zaterdag 10 december brengt Lara haar Berliner Nackt Kalender 2023 naar de galerie. Daarnaast tonen we een speciale aanbieding van exclusief gedrukte posters gekozen uit foto’s van de Kalender.

Zaterdag 17 december

15:00 – 19:00

Lancering MONOGRAM #2 Liv Liberg

Inclusief nieuwe speciale edities

Liv Liberg is vooral bekend van haar werk SISTER SISTER. Haar fotografische reis begon op jonge leeftijd met het fotograferen van haar jongere zusje. Met haar werk verkent ze het idee van vrouw zijn, door middel van kleding en karakterspel, dat ze ontwikkelde toen ze opgroeide op het Nederlandse platteland. Door een combinatie van geënsceneerd poseren, verkleden en portretteren zoekt Liv naar momenten van zowel complexe emotie als speelsheid in haar onderwerpen. 

Deze keer toont de galerie haar werk ‘The Girl’. Een project dat ze maakte voor haar jeugdvriendin. 

Zaterdag 17 december toont Liv haar werk ‘The Girl’ uitgegeven door MONOGRAM imprint van Art Paper Editions, foto’s die ze maakte van haar jeugdvriendin. Kom zelf kijken in de galerie!