Opening, Tentoonstelling — Beeldhouwwerk, Keramiek, Schilderij

Domenico Bianchi & Nunzio

Datum:
2 april t/m 7 mei 2022
Deelnemer:
→ Slewe Gallery
Kerkstraat 105-A
1017 GD Amsterdam
Open:
  • woensdag 13:00—18:00
  • donderdag 13:00—18:00
  • vrijdag 13:00—18:00
  • zaterdag 13:00—18:00
Geopend op wo, do, vr, za

Slewe Gallery presenteert in april een duo tentoonstelling met nieuw werk van de uit Italië afkomstige kunstenaars Domenico Bianchi en Nunzio. Ze zijn allebei internationaal bekende kunstenaars, van dezelfde generatie en goede vrienden van elkaar. Speciaal voor deze gezamenlijke tentoonstelling maakten ze samen werken in keramiek. Het is de eerste keer dat Slewe Gallery werk toont van Nunzio. Bianchi heeft eerder verschillende solopresentaties gehad in Slewe Gallery.

De in Rome woonachtige Domenico Bianchi maakt schilderijen door middel van een speciale techniek, een mengsel van was met olieverf op doek, soms gecombineerd met Palladiumblad. Voor zijn schilderijen maakt hij gebruik van een perpetuum mobile motief die hij heeft ontleend aan stills van computerprogramma’s. In de tentoonstelling zal hij enkele nieuwe werken tonen die met deze techniek zijn gemaakt, evenals een aantal kleine nieuwe aquarellen op papier. Van Nunzio, die woont en werkt in Turijn, zullen een aantal van zijn bekende bas-reliefs getoond worden, gemaakt van lood en verbrand hout, samen met de keramieken werken die in samenwerking met Bianchi zijn gemaakt.

Bianchi, geboren in 1955, woont en werkt in Rome. Hij studeerde aan de Academie voor Schone Kunsten in Rome. Zijn carrière begon in 1977 met zijn eerste soloshow in Ugo Ferranti in New York. In de jaren tachtig werd hij bekend als een van de opkomende kunstenaars van de zogenaamde La Nuova Scuola Romana en exposeerde hij zijn werk samen met Arte Povera-kunstenaars, waaronder Kounellis en Mario Merz. Hij had zijn eerste tentoonstelling in Nederland bij Riekje Swart in 1980. Verschillende Europese musea maakten solotentoonstellingen van zijn werk, zoals in het Stedelijk Museum Amsterdam in 1994 en in MACRO in Rome in 2003. Hij nam deel aan verschillende Biënnales van Venetië, in 1993 met een solo-tentoonstelling. Sinds 1998 exposeert hij regelmatig bij Christian Stein in Milaan. Slewe Gallery toont zijn werk sinds 2009.

Nunzio di Stefano werd geboren in 1954 in Cagnano Amiterno, L’Aquila. Hij studeerde aan de Academie voor Schone Kunsten van Rome en behaalde zijn diploma op de cursus van Toti Scialoja. In 1973 richtte hij een studio op in de voormalige Cerere Pasta Factory, in de Romeinse wijk San Lorenzo, waar ook Bruno Ceccobelli, Gianni Dessì, Giuseppe Gallo, Piero Pizzi Cannella en Marco Tirelli zouden werken. Na zijn eerste solotentoonstelling in 1981, in de Galleria Spatia in Bolzano, exposeerde hij in 1984 grote sculpturen in gips in de Galleria L’Attico in Rome. Werken in gips en verbrand hout werden in 1987 samengebracht voor een solotentoonstelling in de Galleria Civica in Modena. In 1995 werd Nunzio uitgenodigd voor de Biënnale van Venetië met een persoonlijke kamer die een eervolle vermelding ontving. Sindsdien exposeerde hij wereldwijd. Nunzio woont en werkt momenteel in Rome en Turijn.