Tentoonstelling

To those who have no time to play

Datum:
14 oktober 2022 t/m 22 januari 2023
Deelnemer:
→ Framer Framed
Oranje-Vrijstaatkade 71
1093 KS Amsterdam
Open:
  • dinsdag 12:00—18:00
  • woensdag 12:00—18:00
  • donderdag 17:00—18:00
  • vrijdag 12:00—18:00
  • zaterdag 12:00—18:00
  • zondag 12:00—18:00
→ meld je aan voor dit evenement
Vandaag open van 12:00 tot 18:00

Framer Framed presenteert To those who have no time to play, de grootste solotentoonstelling van de Amsterdamse kunstenaar Gluklya (Natalia Pershina-Yakimanskaya) tot op heden, samengesteld door Charles Esche. De kunstenaar ontwikkelt haar werk samen met tal van anderen, onder andere met Kirgizische textielarbeiders, nieuwkomers, muzikanten en schrijvers. De tentoonstelling opent op 13 oktober en is te bezoeken tussen 14 oktober 2022 en 22 januari 2023.

Opening: 13 Oktober, 19:00-21:00 (gratis entree)
Locatie: Oranje-Vrijstaatkade 71, Amsterdam
Registreer Hier

De tentoonstelling bestaat ondermeer uit vier objecten in de ruimte, elk met een eigen unieke architectuur. Het zijn twee yurts, een dome en een podium met afwisselende live-optredens. De werken nemen ons mee van Amsterdam naar Bishkek, en via St. Petersburg weer terug naar Amsterdam. 

Het is moeilijk de vele rampen die aan de horizon opdoemen te negeren: de klimaatcrisis, de extreme sociale ongelijkheid, de oorlog in Oekraïne en het zware arbeidsleven van mensen die goedkope goederen leveren aan westerse winkelstraten. Gluklya brengt het met elkaar in verband in een surreëel landschap, waar onverwachts ook humor opduikt. Zij neemt ons mee in een associatieve reis langs globale misstanden, of dan nu gedwongen arbeid en migratie, economische uitbuiting of machtsmisbruik is.

Gluklya / Natalia Pershina-Yakimanskaya woont en werkt in Amsterdam. Als een van de pioniers van de Russische performancekunst, concentreert haar onderzoek zich op het vinden van manieren om te praten over de traumatische verdeeldheid in de samenleving en de implicaties voor het leven van mensen. Het conflict tussen de politiek en de innerlijke wereld van mensen vormt het onderwerp van haar surrealistische tekeningen, performances in samenwerking met diverse mensen, installaties met poëtische teksten etc. en the Utopian Clothes.

Charles Esche is de curator van To those who have no time to play. Hij is tevens directeur van het Van Abbemuseum, Eindhoven, adviseur aan de Jan van Eyck Academie, Maastricht en hoogleraar hedendaagse kunst en curator aan Central Saint Martins, UAL, Londen. In 2012 ontving hij de Princess Margriet Award en in 2014 de CCS Bard College Prize for Curatorial Excellence.

Meer info

Amsterdam Art Calender – Framer Framed pagina