Opening — Beeldhouwwerk

Feestelijke onthulling van Monika Dahlberg’s sculpturen door wethouder Touria Meliani bij Framer Framed

Datum:
29 september 2022
15:45—17:00
Deelnemer:
→ Framer Framed
Oranje-Vrijstaatkade 71
1093 KS Amsterdam
→ meld je aan voor dit evenement
Start 29 sep

Kunstenaar Monika Dahlberg heeft in opdracht van Framer Framed twee sculpturen gemaakt die een permanente plek zullen krijgen bij de ingang van het Framer Framed gebouw. Op donderdag 29 september, om 15:45 uur wordt het werk, getiteld Gatekeepers onthuld door de wethouder Kunst en Cultuur Touria Meliani en stadsdeelbestuurder Oost en portefeuillehouder kunst en cultuur Jan-Bert Vroege. Tijdens de opening vindt er een kinderoptocht plaats van het collectief Pretvormer, om de komst van de beelden in de buurt te vieren.

Waar: voor de deur van Framer Framed (Oranje-Vrijstaatkade 71, Amsterdam)
Wanneer: 29 september, van 15:45 tot 17:00 uur
Toegang:
 gratis 

Iedereen is welkom, maar het is fijn als je je wil aanmelden.
Het is fijn als je laat weten dat je komt

Gatekeepers is een doorlopend project waarin Dahlberg ideeën over in- en uitsluiting binnen de kunstwereld verkent. Het werk straalt kritische speelsheid uit, terwijl het tegelijkertijd het publiek confronteert. De samenwerking met Dahlberg ontstond op verzoek van curator Zippora Elders aan Framer Framed om een bijdrage te leveren aan het programma van Constant 101: een grootschalig samenwerkingsproject ter gelegenheid van het 101e verjaardag van kunstenaar Constant Nieuwenhuys. Framer Framed en Monika Dahlberg gingen een samenwerking aan die leidde tot het realiseren van een nieuw permanent werk in – en reflecterend op – de publieke ruimte. 

De sculpturen krijgen een permanente plaats op de kade, waar ze de zichtbaarheid en het  identiteit van Framer Framed zullen vergroten. Zowel Monika Dahlberg als curator Zippora Elders zullen bij de onthulling aanwezig zijn. Meer info

Read about the event in ENGLISH