menu
Tentoonstelling — Gemengde media, Sculptuur

Inner Garden – Filip Vervaet

Datum:
12 mei t/m 12 juni 2022
Deelnemer:
→ Galerie Ron Mandos
Prinsengracht 282
1016 HJ Amsterdam
Open:
  • woensdag 12:00—18:00
  • donderdag 12:00—18:00
  • vrijdag 12:00—18:00
  • zaterdag 12:00—18:00
  • zondag 12:00—17:00
Admission
With ticket

Galerie Ron Mandos presenteert met trots Inner Garden, een tentoonstelling van de Belgische kunstenaar Filip Vervaet. Inner Garden is een droomlandschap dat een science fiction achtige sfeer oproept. Verschillende realiteiten komen hier samen waarbij de logica van overdag ontbreekt. In de met zand gevulde binnentuin kom je werken tegen waarin je natuurtaferelen kan herkennen en digitale media zoals kleurfilters aantreft die je blik op de natuur vormgegeven. Wat wordt door ons als natuurlijk ervaren en hoe geeft de mens vorm aan die ervaring?

Vervaet ontwikkelde in de loop der jaren een bijzonder eigenzinnige beeldtaal. Met behulp van de meest uiteenlopende materialen – van traditioneel brons en metaal tot autolak en kleurfilters – vormt hij verschillende elementen om tot een exotisch beeld. Daarbij evolueerden de post-apocalyptische en dreigende beelden uit zijn vroegere werk langzaam tot een meer vredige en kunstmatige weergave van onze wereld.

In de tentoonstelling treffen we exotische planten die in aluminium zijn gegoten; ruwe, onregelmatige rotsformaties; en bas-reliëfs van planten waarin de sporen van zijn boetserende vingers nog zichtbaar zijn. Het zijn allemaal voorbeelden van de manier waarop Vervaet de natuur naar zijn hand zet. Zo verwijst hij naar de maakbaarheid van de natuur, een terugkerend thema in zijn werk.