menu
Events — Overig

Fundraiser Evening with the Palestinian Film Festival Amsterdam

Datum:
woensdag 22 november 2023
18:00—22:30
Deelnemer:
→ No Man’s Art Gallery
Bos en Lommerweg 88-90
1055 EC Amsterdam
Admission
→ Free admission
→ meld je aan voor dit evenement
Vandaag open van 10:00 tot 17:00

Op woensdag 22 november organiseert NMAG een benefietavond samengesteld door Huda Abdel Rahman en het Palestinian Film Festival Amsterdam in No Man’s Art Gallery aan de Bos en Lommerweg 88.

In Carol Mansour’s film Stitching Palestine zitten twaalf Palestijnse vrouwen voor ons en vertellen over hun leven voor de diaspora, over hun herinneringen, hun leven en hun identiteit. Hun verhalen zijn met elkaar verbonden door de eeuwenoude borduurkunst. Twaalf veerkrachtige, vastberaden en welbespraakte vrouwen uit verschillende lagen van de bevolking: advocaten, kunstenaars, huisvrouwen, activisten, architecten en politici weven het verhaal van hun thuisland, van hun onteigening en van hun onwrikbare vastberadenheid dat gerechtigheid zal zegevieren. In hun verhalen verweeft het individu zich met het collectief, terwijl het toch duidelijk persoonlijk blijft. Twaalf vrouwen, twaalf levens, en verhalen uit Palestina; een land waarvan de plaats op de wereldkaart vaststond, maar dat nu op het gezicht geborduurd is.

Programma
18.00 uur | Inloop
18.30 uur | Screening Stitching Palestine, geregisseerd door Carol Mansour
20.30 | Palestijns diner gekookt door Culture Grub met hulp van Tara Dekleva.

RSVP voor 20 november om deel te nemen aan de screening. (De vertoning is gratis, er zal een donatiebox beschikbaar zijn, alle opbrengsten gaan naar het Palestine Children’s Relief Fund (PCRF).

Het 3-gangendiner kost € 30 p.p., alle opbrengsten gaan naar het Palestine Children’s Relief Fund. Beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Om deel te nemen aan het diner, reserveer hier je tafel voor 20 november.