Tentoonstelling — Fotografie, Installatie, Video | Film

Gradient – Rogier van der Zwaag

Datum:
12 mei t/m 10 juni 2022
Deelnemer:
→ Madé van Krimpen Gallery
Prinsengracht 615H
1016 HT Amsterdam
Open:
  • donderdag 12:00—18:00
  • vrijdag 12:00—18:00
  • zaterdag 12:00—18:00
Geopend op do, vr, za

Gradient is een tentoonstelling van het werk van Rogier van der Zwaag. De tentoonstelling illustreert zijn vermogen om met verschillende technieken en methodes te werken. Als experimenteel kunstenaar is Van der Zwaag expressief en conceptueel innovatief, zonder hierbij zijn werk te steriel te laten worden.

Met Gradient reflecteert Van der Zwaag op hoe subtiele veranderingen in de natuurlijke en digitale ruimte vormgegeven kunnen worden en hoe deze gemanipuleerd worden tot kunstwerken. Hij benadert beelden en objecten als flexibel en dynamisch, waarbij hij ze met de hand transformeert tot multi-textuele en gelaagde kunstvormen. Zijn video’s en fotografisch werk ogen op het eerste gezicht eenvoudig, maar maken deel uit van een complex constructieproces dat vaak sculpturaal van aard is en zowel interactief als statisch kan zijn. Het tentoongestelde werk staat bol van beelden die de kijker bekend voorkomen, maar tegelijkertijd een nieuwe betekenis toegedicht krijgen doordat ze in een nieuwe context geplaatst worden door middel van elektronische bewegende beelden. De tentoonstelling heeft een visueel poëtisch karakter en laat vorm en materie in tijd en vastomlijnde ruimte met elkaar dansen.

Rogier van der Zwaag (1982) is een Nederlands beeldend kunstenaar, werkzaam in Amsterdam. Elk van zijn werken is een nieuwe stap binnen zijn zoektocht naar synergie tussen beeld en geluid, werkelijkheid en fantasie. Als creatieve duizendpoot maakte Rogier ook visuals voor Nobody Beats the Drum, een belangrijke speler binnen de Amsterdamse electro-scene. Tijdens zijn studie Image and Media Technology aan de HKU te Utrecht, begon Rogier te experimenteren met film, animatie en fotografie.