menu

Guy Vording & Stefan Serneels

Datum:
21 oktober t/m 26 november 2022
Deelnemer:
→ galerie dudokdegroot 
Tweede Laurierdwarsstraat 1–3
1016 RA Amsterdam
Open:
  • woensdag 13:00—18:00
  • donderdag 13:00—18:00
  • vrijdag 13:00—18:00
  • zaterdag 13:00—18:00
Admission
With ticket

Double solo

Fear isn’t so difficult to understand. 

After all, weren’t we all frightened as children? Nothing has changed since Little Red Riding Hood faced the big bad wolf. What frightens us today is exactly the same sort of thing that frightened us yesterday. It’s just a different wolf. This fright complex is rooted in every individual.  Alfred Hitchcock

Op het eerste gezicht lijkt het alsof er iets niet klopt in de composities van Stefan Serneels (BE). Lege trappenhuizen, huiselijke interieurs, verwrongen perspectieven en onherkenbare enigmatische figuren zijn de voornaamste elementen van Serneels’ labyrintische werk. Het kleurenpalet in zijn schilderijen en tekeningen beperkt zich doorgaans tot zwart en wit. De serie A Narrative remix refereert aan striptekeningen of een getekend dagboek hoewel alle tekst is weggelaten.

In het werk van Guy Vording (NL) is de tekst die hij zichtbaar laat juist essentieel en tevens titel van zijn ongoing series Black Pages. Onderliggend thema van zijn onderwerpkeuze is Vordings fascinatie voor eenzaamheid en afzondering, thema’s die bewust en onbewust altijd deel uit maken van zijn werk. In de huiselijkheid en de melancholische tijdgeest van de originele Amerikaanse tijdschrift pagina’s uit de jaren dertig tot vijftig schemert een liefde voor film noir en Hitchcock suspense, soms met een knipoog.

Beide kunstenaars gaan met een selectie tekeningen de dialoog met elkaar aan in de double solo Fear isn’t so difficult to understand.

met dank aan Whitehouse Gallery