Artist Talk — Fotografie

Henk Wildschut – Artist talk en discussie

Datum:
15 mei 2022
14:00—15:00
Deelnemer:
→ Galerie Bart
Elandsgracht 16
1016 TW Amsterdam
→ meld je aan voor dit evenement
Vandaag open van 13:00 tot 18:00

Tijdens Amsterdam Art Week organiseert Galerie Bart een artist talk met de fotograaf Henk Wildschut. Het werk van fotograaf Henk Wildschut kenmerkt zich door een beschouwelijke en vaak afstandelijke kijk op de mensen en situaties die hij fotografeert. Zijn monumentale foto’s nodigen de kijker uit over het onderwerp waarop hij zich op dat moment richt.

In 2005 startte Henk een langlopende project rond Europese illegale immigratie. Bij het bezoeken van verschillende vluchtelingenkampen over de hele wereld viel het hem op dat de bewoners behoefte hadden aan huiselijkheid. Rondom de tenten werden kleine tuinen aangelegd en deze tuinen bleken een universeel fenomeen te zijn en symbolen van hoop en levenskracht.

Gezien het beladen onderwerp is het niet verrassend dat over de jaren heen Henk verschillende malen vragen heeft gekregen over zijn werk. Want wat gebeurt er wanneer een foto van een huis van een vluchteling wordt tentoongesteld? En is er een verschil tussen het tonen van deze foto in een museum en het tonen van dezelfde foto in een commerciële galerie? Henk zal dit onderwerp bespreken met Merel Bem, schrijver en journalist voor De Volkskrant en Merel de Kok, director van Galerie Bart, en nodigt ook het publiek uit hierover een mening te vormen.

RSVP: info@galeriebart.nl