menu
Tentoonstelling — Gemengde media

Homeless Winds | Natalia Papaeva en Minsun Kim

Datum:
29 juni t/m 27 juli 2024
Deelnemer:
→ Bradwolff Projects
oetewalerstraat 73
1093 MD Amsterdam
Open:
  • donderdag 13:00—17:00
  • vrijdag 13:00—17:00
  • zaterdag 13:00—17:00
Admission
→ Free admission
Start 29 jun

Met genoegen kondigt Bradwolff Projects de nieuwe tentoonstelling ‘Homeless Winds’ aan, waar kunstenaars Natalya Papayeva en Minsun Kim hun zoektocht naar nationale identiteit over de wendingen van taal uitdragen. De expositie werpt een licht op individuen wiens levenspad hen over landsgrenzen heen leidt, door verschillende opvoedingen navigeert en hen door velerlei complexe etnische achtergronden weeft. Deze mensen zijn de belichaming van ‘zwervende winden’, die ideaal een universeel begrijpelijke taal nastreven, een taal die rechtvaardigheid en gelijke kansen belooft voor iedereen. De kernvraag die zij beogen te beantwoorden is ‘Wie ben ik?’.

Papayeva en Kim onthullen in ‘Homeless Winds’ dat het vervagen van taalgrenzen aangespoord kan worden door het ter discussie stellen van onze nationale zelfidentiteit. De kunstwerken nemen de beschouwers mee door een realm van taalexperimenten, waar woorden zonder voorbehoud samenvloeien en onze begripswereld door elkaar schudden, aangedreven door persoonlijke noodzaak of pauzeknoppen van het moment.

Natalia Papaeva, geworteld in de Buryat-cultuur, eert zowel de Buryat-taal als de onuitgesproken emoties door middel van krachtige kunstwerken. Haar werk roept sterke herinneringen op en dient als een dapper eerbetoon aan een tijd waarin de Buryaten werden onderdrukt en vergeten. Minsun Kim, die in haar kunst de facetten van zowel de Engelse als de Koreaanse taal verenigt, vermengt gelaagde interacties met de dynamiek van fysieke gebaren. Haar oeuvre ontvouwt de paradox tussen spreken en luisteren, en illustreert hoe echte empathie uitdagend wordt wanneer woorden elkaar verdringen.

Deze tentoonstelling, samengesteld door curator Natalia Sudova, is het derde deel van een serie die de diversiteit aan talen in Nederland belicht. ‘Homeless Winds’ bouwt voort op de eerdere tentoonstellingen ‘Dialect, Land(schap), Cultuur’ en ‘Zilveren Tong: Aspect van Solidariteit’ en neemt ons verder mee in de ontdekkingstocht naar het belang van het gevoel ergens bij te horen in onze steeds veranderende en grensoverschrijdende wereld.

Publiek programma

Zaterdag 29 juni, 16.00 uur  – Opening en dialoog waarbij de kunstenaars in gesprek gaan met Renate Schepen, een intercultureel filosoof en de auteur van “Interpreters of Languages We No Longer Speak”.

Zaterdag 6 juli, 14.00 uur – 2 performances ; Natalya Papaeva creëert voor elk project een nieuwe voorstelling. Minsun Kim zal een speciale route ontwikkelen voor haar voorstelling bij Bradwolff Projects. De performance zal zich uitstrekken buiten de galeriewanden.

Zaterdag 27 juli, finissage 16.00 – 18.00 uur