menu
Tentoonstelling — Sculptuur

INTERIOR’S – Paul Wallach

Datum:
3 december 2022 t/m 14 januari 2023
Deelnemer:
→ Slewe Gallery
Kerkstraat 105-A
1017 GD Amsterdam
Open:
  • woensdag 13:00—18:00
  • donderdag 13:00—18:00
  • vrijdag 13:00—18:00
  • zaterdag 13:00—18:00
Admission
With ticket

Slewe Gallery is verheugd de komende tentoonstelling INTERIOR’S van de in Parijs gevestigde kunstenaar Paul Wallach. Het wordt zijn eerste solotentoonstelling in de galerie. De tentoonstelling toont een selectie van zijn nieuwe wandsculpturen. Deze intieme en poëtische werken spelen met zwaartekracht, materiaal en ophanging. De tentoonstelling opent zaterdag 3 december en duurt tot 14 januari 2023.
Wallachs wandsculpturen zijn voornamelijk samengesteld uit diverse maar eenvoudige materialen zoals gips, hout, glas, canvas, verf, papier en staal, die zorgvuldig met elkaar verbonden zijn om een evenwichtige spanning te creëren. Hout staat vaak centraal in Wallachs werk en dient als draagmechanisme voor de hangende structuren. Wallach creëert een eenheid tussen zijn werk en de omringende ruimte door afwezigheid: zorgvuldig georkestreerde openingen in zijn structuren zorgen voor een vrije beweging van de ruimte binnen en rond de werken, waardoor de grenzen tussen binnen en buiten vervagen.

Paul Wallach werd in 1960 in New York geboren. Hij studeerde Kunst aan de Universiteit van Wisconsin en Toegepaste Kunsten aan de Universiteit van Boston, waarna hij een jaar in Florence ging wonen en werken. Bij zijn terugkeer in Amerika kreeg hij een beurs voor beeldende kunst van de Pennsylvania Council on the Arts, waarna hij eind jaren tachtig drie jaar als assistent van Mark di Suvero werkte. Wallach verbleef twee jaar in Düsseldorf en sinds 1994 woont en werkt hij in Parijs. In 1995 vond de tentoonstelling Present Tense in het Museum Folkwang in Essen, Duitsland. In 2002 was de tentoonstelling Rede en Rijm te zien in het Gemeentemuseum in Den Haag. In 2003 nam hij deel aan de World Trade Center Memorial Competition en in 2007 ontving hij het residentieprogramma van de Josef en Anni Albers Foundation. Het Musée d’Art Modern Saint Etienne, Frankrijk toonde zijn tentoonstelling Where What Was in 2014. Het monumentale buitenwerk Down to the Ground is in 2018 in opdracht van de Salzburg Foundation gemaakt waarnaar u de link naar de livestream kunt volgen: https://salzburgfoundation.at/kunstprojekt-krauthuegel/.
Het werk van Paul Wallach was te zien in tal van tentoonstellingen in Europa en Amerika.