Tentoonstelling — Beeldhouwwerk, Gemengde media, Installatie, Overig, Tekening

CA NTS EE MY TO NGU E – Josse Pyl

Datum:
3 juni t/m 16 juli 2022
Deelnemer:
→ Annet Gelink Gallery
Laurierstraat 187-189
1016 PL Amsterdam
Open:
  • dinsdag 10:00—18:00
  • woensdag 10:00—18:00
  • donderdag 10:00—18:00
  • vrijdag 10:00—18:00
  • zaterdag 13:00—18:00
Vandaag open van 10:00 tot 18:00

Annet Gelink Gallery presenteert met trots CA NTS EE MY TO NGU E, de tweede tentoonstelling van Josse Pyl in The Bakery.

Josse Pyl onderzoekt de productie van taal en hoe deze onze ervaring en kennis van de wereld om ons heen onderbouwt en beïnvloedt. Hoe woorden en teksten door lichamen beweging, hoe taal en spraak gevormd worden en weer uiteenvallen. Pyl probeert dit verstrengelde systeem in zijn geheel te begrijpen door het maken van tekeningen, sculpturen, video’s en installaties waar taal en verhalen worden gevormd, waar ze bewegen en verloren gaan. Met aandacht articuleert zijn werk onze relatie tot taal en de manier waarop taal functioneert als cultureel artefact dat (on)uitgesproken- dus soms onvrijwillige en intuïtieve – ideeën bevat.

Pyls tekeningen en objecten kunnen worden beschouwd als tekens of symbolen die een eigen linguïstische wereld herscheppen; een wereld die bestaat uit en doordrongen is van een eigen interne logica, waarin vormen van communicatie tastbaar en aannemelijk worden gemaakt en toch vervreemdend werken. Woorden worden omgezet in materiële tekens en objecten transformeren in symbolen. Dit resulteert in een ruimtelijk lexicon dat balanceert tussen beeld en tekst.

Lees hier meer over de tentoonstelling (Engels)