Tentoonstelling — Gemengde media

Mirrored Lanscape – Emma Talbot

Datum:
12 mei t/m 18 juni 2022
Deelnemer:
→ Galerie Onrust
Planciusstraat 7
1013 MD Amsterdam
Open:
  • donderdag 13:00—18:00
  • vrijdag 13:00—18:00
  • zaterdag 13:00—18:00
  • zondag 13:00—18:00
Geopend op do, vr, za, zo

In de sculptuur Mirrored Landscape van Emma Talbot zien we een vrouwenfiguur die voorover leunt en naar de palm van haar hand kijkt. Een sierlijke maar tegelijkertijd ingetogen en verslagen houding. Tegenover haar buigt een boom in precies de tegenovergestelde richting, de takken buigen zich over de gekromde rug van de vrouw, ze nemen dezelfde houding aan, alsof ze elkaar spiegelen.

In een wereld waarin we alles met ons verstand willen controleren en waarin iedereen met zijn eigen apparaat is verbonden, staat Emma Talbot open voor het transcendente en het irrationele. Wij mensen maken deel uit van een groter geheel, lijkt ze te zeggen, een uitgestrekte geschiedenis en ruimte. Alles, zowel energiek als dreigend, vloeit naadloos in elkaar over. We zijn allemaal fysiek en psychologisch opgenomen in onze omgeving. Wij zijn een deel van de natuurlijke wereld. Wij weerspiegelen onze omgeving. Er is een bewustzijn waar we allemaal aan deelnemen, dat onze dromen, angsten en hoop omvat.

Werk van Emma Talbot is ook te zien in The Milk of Dreams op de Biënnale van Venetië, gecureerd door Cecilia Alemani. Een nieuwe solotentoonstelling van Emma Talbot opent op 30 juni in Whitechapel Gallery, Londen.