menu
Tentoonstelling — Digitale kunst, Gemengde media, Schilderkunst

Mixed Feelings

Datum:
1 juli t/m 5 augustus 2023
Deelnemer:
→ Upstream Gallery
Kloveniersburgwal 95
1011KB Amsterdam
Open:
  • woensdag 13:00—18:00
  • donderdag 13:00—18:00
  • vrijdag 13:00—18:00
  • zaterdag 13:00—18:00
Admission
Free admission

Upstream Gallery presenteert met trots Mixed Feelings, een groepstentoonstelling met nieuwe ontwikkelingen in het werk van verschillende kunstenaars* die door het gebruik van uiteenlopende materialen en technieken de ambigue houding verkennen die men kan hebben ten opzichte van technologische vooruitgang.

In een snel veranderende wereld gaan vooruitgang en achteruitgang hand in hand. Waar sommige kunstenaars in deze tentoonstelling de eindeloze mogelijkheden verkennen die nieuwe technologieën met zich meebrengen, zoals AI en NFT, en deze vooruitgang vieren, benadrukken anderen de keerzijde van deze ontwikkelingen. Denk aan de toenemende vervreemding tussen de mens en de natuurlijke wereld en de daaruit voortvloeiende klimaatcrisis, uitbuiting in industriële arbeid en digitale uitputting.

Deze tentoonstelling nodigt je uit om de multidimensionale en vaak tegenstrijdige ervaringen te verkennen die voortkomen uit onze relatie met technologie, en moedigt je aan om na te denken en de betekenis van menselijke verbondenheid in het digitale tijdperk opnieuw te evalueren.

*Werken van: Frank AmmerlaanMarc BijlKévin BrayHarm van den DorpelMandy Franca, David HainesAuriea HarveyJen LiuNoor NuytenRonald Ophuis and Tabor Robak