Artist Talk

Expert Talk: Muhammed Ali

Datum:
14 mei 2022
16:00—17:00
Deelnemer:
→ Bildhalle – Willemsparkweg 134H
Willemsparkweg 134
1071 HR Amsterdam
Geopend op wo, do, vr, za

Zaterdag 14 mei om 15.30 – 16.30 uur

Bildhalle kondigt met trots een expert talk aan met niemand minder dan Erik Dijkstra over ”the Greatest”, Muhammad Ali. Het gesprek zal draaien om het leven van deze legende, activist en voorbeeld voor velen. Ondersteund door de fotografie van Thomas Hoepker, zal Erik Dijkstra openlijk ingaan op de hoogtepunten maar ook de uitdagingen die Muhammad Ali tijdens zijn leven heeft moeten overwinnen.

Tijdens het evenement wordt u omringd door foto’s van Ali gemaakt door Magnum fotograaf, Thomas Hoepker. Hij is een van de meest invloedrijke fotojournalisten van de tweede helft van de 20e eeuw. In de periode 1963-1966 kon hij Muhammad Ali dagelijks volgen en kreeg hij de kans om intieme en krachtige foto’s van hem te maken. Enkele van zijn bekendste beelden zullen te zien zijn.

Erik Dijkstra, journalist en televisiepresentator bekend van de programma’s De Jakhalzen en Per Seconde Wijzer, besloot een boek te schrijven over de verhalen van Guus Dubbelman, Volkskrant fotograaf en vriend van Muhammad Ali, door zich te verdiepen in hun unieke vriendschap en het leven van Muhammad Ali. Het boek ”Ali was mijn vriend” kwam uit in 2020 en won de Nico Scheepmaker Beker voor Beste Sportboek van het Jaar. 

De visuele rondleiding en expert talk vinden plaats op zaterdag 14 mei van 15.30 tot 16.30 uur op de Willemsparkweg 134H in Amsterdam en worden afgesloten met een borrel in de galerie. Gedurende deze tijd kunt u zich verdiepen in de foto’s die Thomas Hoepker maakte toen hij Muhammad Ali volgde en vele andere foto’s die door hem zijn gemaakt. 

Schrijf u in voor het evenement door een aanwezigheidsmail te sturen naar info@bildhalle.nl

‘’Let’s get ready to rumble.’’

© Thomas Hoepker, © Magnum Photos | Ali left fist, London, 1966