menu
Tentoonstelling — Schilderkunst

MUTE | Solo tentoonstelling Marius Bodea

Datum:
13 januari t/m 18 februari 2023
Deelnemer:
→ Galerie Martin van Zomeren
Hazenstraat 20
1016 SP Amsterdam
Open:
  • woensdag 13:00—18:00
  • donderdag 13:00—18:00
  • vrijdag 13:00—18:00
  • zaterdag 13:00—18:00
Admission
With ticket

Met trots presenteren wij de eerste solotentoonstelling van de Roemeense kunstenaar Marius Bodea in Nederland.

Bodea’s artistieke praktijk duikt in de contemplatie van het bestaan, bevraagt de betekenis en reflectie ervan in de talloze nostalgische portretten en composities met menselijke figuren.

Zijn werken zijn sober en verontrustend en tonen eenzame figuren die in gedachten verzonken lijken. De kunstenaar gebruikt zelden zuivere kleuren en geeft de voorkeur aan een koud palet dat het gevoel van angst en eenzaamheid dat in zijn schilderijen tot uiting komt, versterkt.

Bodea biedt een originele kijk op hedendaagse portretten. Hij schildert vanuit zijn geheugen en produceert unieke composities die tegelijkertijd expressief en dromerig zijn. Ze stralen nieuwsgierigheid en fascinatie uit, verkennen de complexiteit van de menselijke omstandigheden en drukken het innerlijke conflict uit tussen het gevoel erbij te horen en de behoefte aan differentiatie. Reflecterend op deze dissonantie houdt hij zich aan een citaat uit de geschriften van de Amerikaanse schrijfster Cynthia Ozick:

“Ik herinner me niets. Ik herinner me alles. Ik geloof alles. Ik geloof niets”

BIO

Marius Bodea (1986, Dumbraveni, Roemenië) woont en werkt in Cluj-Napoca. Hij studeerde schilderkunst aan de Universiteit voor Kunst en Design in Cluj, waar hij zijn bachelor en master behaalde. Recente solotentoonstellingen zijn “The Rest is Memory”, New Now Art Space, Frankfurt (2021), “Out of the Thin Air”, Cazul 101, Boekarest, Roemenië (2021) en “Into that Darkness”, White Cuib, Cluj-Napoca, Roemenië (2020).