menu
Tentoonstelling — Gemengde media, Schilderkunst, Textiel

Myles Bennett

Datum:
6 april t/m 11 mei 2024
Deelnemer:
→ Rutger Brandt Gallery
Bethaniënstraat 39
1012 BZ Amsterdam
Open:
  • woensdag 12:00—17:00
  • donderdag 12:00—17:00
  • vrijdag 12:00—17:00
  • zaterdag 12:00—17:00
Admission
Free admission
Vandaag open van 12:00 tot 17:00

Myles Bennett is een veelzijdige kunstenaar gevestigd in Brooklyn, werkzaam op het gebied van schilderen, tekenen, kleding en beeldhouwkunst. Zijn artistieke interesses liggen op het kruispunt van architecturale tekeningen, landschapsschilderijen uit de 18e eeuw en de gestructureerde ruimte van geweven en ruwe doeken. Hij verdiept zich in de persoonlijke schaal van constructie en materialiteit, waarbij hij de wisselwerking tussen gebaar en de inherente eigenschappen van oppervlakken verkent.

Zijn creatieve proces omvat verschillende technieken en media, van figuratieve schilderijen tot beeldhouwkunst, fotografie, minimalistische en maximalistische tekeningen, en vormen van abstractie. Bennetts werk gaat in op de historische betekenis van ‘het doek’ in de kunst, van het traditionele gebruik als oppervlak voor schilderen tot de verkenning ervan als een op zichzelf staand medium. Hij bevraagt en herdefinieert het begrip van het schilderijvlak door te experimenteren met verschillende behandelingen van canvas, zoals het onbewerkt laten, het volledig wit of zwart schilderen, het roosteren met grafiet, en het opnemen van zijn textuur en structuur in het kunstwerk.

Of hij nu lijnen trekt langs de graan van het doek, inkt in de katoenvezels aanbrengt, of nauwgezet de inslag van het canvas manipuleert terwijl hij de inslag achterlaat, Bennetts benadering streeft ernaar zijn artistieke onderzoek te combineren met de inherente kenmerken van het oppervlak. Zijn werken beogen een balans te vinden tussen zijn verkennende processen en de omstandigheden van het doek, resulterend in een dynamische wisselwerking van vorm, textuur en esthetische expressie.

About the Artist

Bennett attended the Rhode Island School of Design, attaining a bachelors degree in architecture in 2006. Recent solo exhibitions include Galerie Tangerine (Nashville, TN 2020), LaFontsee Gallery (Grand Rapids, MI 2019), Bennett Galleries (Nashville, TN 2018) and Espositivo Gallery (Madrid 2018). Bennett now lives and works in Brooklyn, New York.