menu
Tentoonstelling — Digitale kunst, Fotografie

Billboard North Face #5 | Alexis Bondoux

Datum:
3 juni t/m 30 september 2023
Deelnemer:
→ ISO
Isolatorweg 17
1014 AS Amsterdam
Open:
  • donderdag 11:00—17:00
  • vrijdag 11:00—17:00
  • zaterdag 11:00—17:00
Admission
Free admission

Tijdens de Amsterdam Art Week stelt iso amsterdam een buitenplatform voor dat gewijd is aan kunstenaars en ontwerpers. Elk billboard zal vier maanden lang aan de noordgevel van iso amsterdam blijven hangen. Na de eerdere presentaties van Kévin Bray, Farida Sedoc, Robuche en Mariana Jurado-Rico & Trabajajajar, geven we voor de vijfde editie carte blanche aan kunstenaar en ontwerper Alexis Bondoux.

Alexis is een Franse kunstenaar, geboren in 1991 en woonachtig in Amsterdam. Hij studeerde design in Frankrijk en na zijn afstuderen in 2016 verhuisde hij naar Nederland. Sindsdien werkt hij bij ISO Amsterdam, een multidisciplinaire loods waar hij een werkplaats deelt met bevriende kunstenaars.

Hij ziet zichzelf als een onderzoeker die zijn ontwerpopleiding gebruikt om zijn beschikbaarheid te verkennen om beeldhouwer te worden. Daartoe experimenteert hij met collage, overdadige versiering en huiselijke vertrouwdheid van de beeldhouwkunst. Hij creëert mash-ups van laag design, decoratie, verzameld materiaal en ambachtelijke ingrepen om abstracte voorstellingen van functioneel design te bouwen.