Tentoonstelling — Beeldhouwwerk, Gemengde media, Installatie

Olga Balema & Win McCarthy

Datum:
12 mei t/m 18 juni 2022
Deelnemer:
→ Galerie Fons Welters
Bloemstraat 140
1016 LJ Amsterdam
Open:
  • dinsdag 13:00—18:00
  • woensdag 13:00—18:00
  • donderdag 13:00—18:00
  • vrijdag 13:00—18:00
  • zaterdag 13:00—18:00
Geopend op di, wo, do, vr, za

Galerie Fons Welters presenteert Olga Balema & Win McCarthy. Hoewel beide New Yorkse kunstenaars al lange tijd bevriend zijn, is dit hun eerste duo-tentoonstelling.

Olga Balema (Oekraïne, 1984) is een kunstenaar die momenteel in New York woont. Ze maakt sculpturen. Een van de belangrijkste aandachtspunten in haar werk is vorm, een ander materiaal. Een ander is aandacht voor waar en hoe dingen in een ruimte bestaan. Soms kan het werk site respondent genoemd worden, andere keren reageert het alleen op zichzelf. De werken die tijdens Amsterdam Art Week te zien zijn, bestaan uit grote platte sculpturen, waarmee ze een vorm voortzet die ze onlangs heeft ontwikkeld in haar tentoonstelling Computer in het Camden Art Center in Londen.

Win McCarthy (Verenigde Staten, 1986) onderzoekt in zijn werk de dialectische relaties tussen onderwerpen als de stad en de burger, de vriend en de vreemdeling, of het heden en het verleden. McCarthy’s werk getuigt vaak van de paradoxale leegte die men kan ervaren in een metropool, te midden van grote aantallen mensen. Drukke kruispunten in een stad worden symbolen voor wegen waar heden en verleden elkaar kruisen. De ruimte die iemand inneemt heeft betekenis op zowel fysiek als sociaal niveau, aangezien structuren van stedenbouw en architectuur een weerspiegeling zijn van ideeën over sociale posities zoals sociaaleconomische klasse, gender en seksualiteit.