menu
Tentoonstelling — Fotografie

SPECTRUM | Jamal Nxedlana

Datum:
11 maart t/m 16 april 2023
Deelnemer:
→ No Man’s Art Gallery KIOSK
Willem de Zwijgerlaan 327
1055 RA Amsterdam
Open:
  • donderdag 12:00—17:00
  • vrijdag 12:00—17:00
  • zaterdag 12:00—17:00
  • zondag 12:00—17:00
Admission
With ticket
→ meld je aan voor dit evenement

No Man’s Art Gallery kijkt uit naar de opening van de tweede solotentoonstelling van Jamal Nxedlana. SPECTRUM presenteert Nxedlana’s huidige serie waarin hij nieuwe stappen zet in het werken met modellen als objecten, waarbij hij abstractie en multipliciteit onderzoekt in relatie tot identiteit in de fotografie.

Opening: Zaterdag 11 maart
Tijd: 17.00 – 20.00 uur
Locatie: NMAG KIOSK, Willem de Zwijgerlaan 327 en NMAG, Bos & Lommerweg 88 (deze tentoonstelling strekt zich uit over beide galerielocaties)

Jamal Nxedlana (b. 1985, South Africa)  is een beeldend kunstenaar en cultureel organisator die woont en werkt in Johannesburg, Zuid-Afrika. Hij is de oprichter van een aantal onafhankelijke organisaties die de Zuid-Afrikaanse kunstgemeenschap ondersteunen, waaronder Bubblegum Club, een digitaal platform en cultuuragentschap dat innovatief nieuw werk toont en kansen creëert voor opkomende culturele werkers. Hij is ook stichtend lid van de CUSS Group, een in Johannesburg gevestigd kunstenaarscollectief dat de afgelopen tien jaar de hybride cultuur van het postkoloniale Zuid-Afrika heeft onderzocht. Als solo kunstenaar richt zijn praktijk zich op de portrettering van het zwarte lichaam in de modefotografie en verkent hij thema’s als ras, mannelijkheid, postkolonialisme en consumptiecultuur.

Jamal Nxedlana heeft internationaal geëxposeerd in galeries, instellingen en onafhankelijke ruimtes. Recentelijk waren zijn beelden te zien in de collectieve shows The New Black Vanguard samengesteld door Antwaun Sargent en Orlando samengesteld door Tilda Swinton.