menu

Opening Galerieseizoen | Tour 2: THIS IS NOT FOR REAL

Datum:
zaterdag 3 september 2022
14:00—16:00
Deelnemer:
→ GalleryViewer & Amsterdam Art hub
Keizersgracht 241
1016 EA Amsterdam
Admission
With ticket
Opening Galerieseizoen

Op 2 en 3 september openen de Amsterdamse galeries hun deuren voor het publiek met de eerste tentoonstelling van het nieuwe seizoen. Tijdens dit feestelijke weekend organiseert Amsterdam Art twee thematische tours langs een aantal galeries. 

Zaterdag 3 september 2022
start: 14:00 uur op Keizersgracht 241 (Amsterdam Art & GalleryViewer Hub)
eind: 16:00 uur op Lauriergracht 142 (Galerie Fontana)

TOUR 2: THIS IS NOT FOR REAL (per fiets)
Wat is verbeelding? Wat is echt? In deze tour bezoeken we een aantal (groeps)tentoonstellingen en duiken we in een wereld van mythische verhalen, virtuele lichamen, digitale werkelijkheden en waarachtige leugens.

De tentoonstelling Day of the Donkey (Galerie Fleur & Wouter) brengt twee kunstenaars samen die een sterke band hebben met Mexico en een fascinatie delen voor mythen, rituelen, tradities en ambachten. Ook het werk van de Servische kunstenaar Majda Vidakovic (m.simons) roept associaties op met mystieke symbolen en relikwieën; verschillende soorten overblijfselen en sporen van een geschiedenis die verband houdt met de persoonlijke erfenis van de kunstenaar. De kunstenaars in Future Bodies (Upstream) werpen een licht op de rol van het lichaam in onze huidige gedigitaliseerde samenleving en verkennen deze vanuit een vrouwelijk perspectief. In Singing with the Wolves (AKINCI) ontmoeten we de monumentale half-mens/half-dier-figuren van Charlotte Schleiffert en een virtuele witte wolf die langzaam naar ons toe draaft terwijl hij een liedje van Frank Sinatra neuriet. AUTOFICTION (Galerie Fons Welters) brengt kunstwerken samen die juist voortkomen uit het echte leven en putten uit persoonlijke en autobiografische verhalen. Tot slot bekijken we het werk van fotograaf Hellen van Meene (Galerie Fontana); tijdloze portretten van jonge vrouwen waarin een dromerige en bijna sprookjesachtige sfeer heerst.

Samenkomst en drankje
In de laatste galerie komen we samen met de bezoekers van TOUR 1 en wisselen we, onder het genot van een drankje, onze ervaringen uit over het samenspel van realiteit en fictie.

Praktische informatie
Deelname aan de rondleiding is gratis. Deze rondleiding is per fiets en wordt begeleid door Nina Folkersma (Directeur Amsterdam Art). Aanmelden via het aanmeldformulier is verplicht.

Te bezoeken galeries

  1. Upstream – Future Bodies Salomé Chatriot, Lynn Hershman Leeson, Coralie Vogelaar, e.a.
  2. m.simons – Leftovers II Majda Vidakovic
  3. AKINCI – Singing with the Wolves melanie bonajo, Charlotte Schleiffert, Margit Lukács & Persijn Broersen
  4. Galerie Fleur & Wouter – Day of the Donkey Dodi Espinos & Carmen Schabracq
  5. Galerie Fons Welters – AUTOFICTION Gina Fischli, Kinke Kooi, Win McCarthy, Evelyn Taocheng Wang, e.a.
  6. Galerie Fontana – Luminaria Vigil Flame Hellen van Meene