menu
Tentoonstelling — Fotografie, Gemengde media, Installatie, Keramiek, Schilderkunst, Sculptuur, Werk op papier

Paper Trails, Solo exhibition Joran van Soest

Datum:
15 april t/m 14 mei 2023
Deelnemer:
→ GoMulan Gallery
Van Ostadestraat 43A
1072 SN Amsterdam
Open:
  • donderdag 16:00—19:00
  • vrijdag 16:00—19:00
  • zaterdag 12:00—18:00
  • zondag 12:00—18:00
Admission
With ticket
→ meld je aan voor dit evenement

Graag nodig ik je uit voor de opening van de solo expositie ‘Paper Trails’ met werken van Joran van Soest. De expositie opent op 15 april van 15:00 – 20:00 en is te zien tot en met 14 mei.

Joran van Soest (1994) onderzoekt in deze solo-expositie de menselijke drang naar verbondenheid en hoe we onze relaties kunnen koesteren, ongeacht de afstand. Joran: ”Onze relaties, hoe we zijn tot elkaar, zijn onderhevig aan ons individuele voorstellingsvermogen. Hoe verder weg iemand of iets is, hoe makkelijker het is vast te houden aan een mooie herinnering.” Dit fragmentarische gevoel probeert van Soest overbrengen door in het ene werk intense kleuren en pikzwart te gebruiken en andere werk bestaat uit een paar lichte lijnen en daardoor bijna schetsmatig oogt. Joran gebruikt verschillende media zoals video, schilderen, fotografie, druk- en tekentechnieken om installaties en collages te maken. Zijn kunstwerken zijn indrukwekkend en heftig, en nodigen uit tot reflectie over hoe we relaties met anderen ervaren en kunnen begrijpen.

Joran van Soest studeerde twee jaar geleden af aan de kunstacademie AKV St. Joost in Den Bosch. Hij exposeerde op Art Rotterdam 2022. En was te zien in verschillende museumtentoonstellingen. Recentelijk in het NoordBrabants Museum en het Gorcums Museum. In 2023 verbleef hij in het EKWC in Oisterwijk.