menu
Tentoonstelling — Digitale kunst, Fotografie, Gemengde media, Keramiek, Schilderkunst, Sculptuur, Textiel, Video | Film, Werk op papier

Pebbles – reflecting to navigate 

Datum:
24 november 2023 t/m 13 januari 2024
Deelnemer:
→ AKINCI
Lijnbaansgracht 317
1017 WZ Amsterdam
Open:
  • dinsdag 13:00—18:00
  • woensdag 13:00—18:00
  • donderdag 13:00—18:00
  • vrijdag 13:00—18:00
  • zaterdag 13:00—18:00
Admission
Free admission

Wanneer wordt teruggeblikt op de vele artistieke hoogtepunten die tentoongesteld zijn in de 35 jaar sinds de oprichting van AKINCI, zijn er verschillende paden te verkennen. Deze paden hebben ons naar verschillende bestemmingen geleid. Iconische werken tonen de focus van de galerie op het experimentele karakter van bewegend beeld, het krachtige karakter van textiel en openbaren een nieuwe benadering van fotografie. In deze tentoonstelling putten we uit de privécollectie van de galerie, werk wat onlangs bij institutionele tentoonstellingen werd gepresenteerd en werken die ondanks hun relevantie onopgemerkt zijn gebleven. De tentoonstelling reflecteert op een aantal paden om te zien waar ze ons hebben gebracht en wat de toekomst zal brengen.

In het populaire verhaal van de gebroeders Grimm laten de twee hoofdpersonen Hans en Grietje tijdens hun wandeling een spoor van kiezels achter. Later, als de nacht is gevallen en het maanlicht op deze kiezels reflecteert, hopen ze hun weg terug naar huis te vinden.

Nu het einde van het jaar nadert en we iedereen uitnodigen voor de laatste tentoonstelling van 2023, schijnen we een licht op het verleden om de paden te verkennen die ons hebben gebracht waar we nu zijn.

Met dank aan Stephan Balkenhol, melanie bonajo, Kirsten Geisler, Gluklya, Inge Meijer, Marie-claire Messouma Manlanbien, Ana Mendieta, Ulf Puder, Miguel Angel Rios, Pipilotti Rist, Andrei Roiter, Stéphanie Saadé, Edwin Zwakman en Anne Wenzel.

afbeelding:
Pipilotti Rist, video still Pickelporno, 1995, c-print, framed with museum glass, 50 x 70 cm