People’s Forum, de eerste solotentoonstelling van Farida Sedoc, onderzoekt de voorwaarden voor kunst als levensonderhoud en als middel tot verandering. Sedoc vertrekt vanuit haar eigen precaire ervaringen als kunstenaar om nieuwe vormen van collectiviteit te verkennen. De tentoonstelling belicht historische en actuele stemmen van diasporische en transnationale gemeenschappen, gaat in op verzet en burgerlijke ongehoorzaamheid en geeft handvatten voor emancipatie.
De punk-, reggae- en hiphopesthetiek in haar werk contrasteert met de beeldtaal van de mainstream media. Het hergebruiken van dit visuele onderzoeksmateriaal in People’s Forum weerspiegelt de geest van de jaren 80 en schetst alternatieve werkelijkheden van het heden. Dit legt niet alleen de basis voor het aankaarten van urgente onderwerpen in de tentoonstelling en de huidige samenleving, maar stelt ook wereldwijde machtsstructuren in relatie tot de sociale, culturele en economische posities van mensen ter discussie.
Naast een serie nieuwe werken van Sedoc biedt People’s Forum een programma met toegankelijke en alternatieve manieren van artistieke productie en autonomie: een weekender art market, how-to workshops en Platform BK’s office-in-residence.
People’s Forum Weekender Art Market—een gratis weekendmarkt die plaatsvindt op 25-26 november en 2-3 december—is vol met onverwachte schatten, zelfuitgegeven tijdschriften, platen, kleding, kunstwerken, ambachtelijke producten en zelfgemaakt eten van lokale kunstenaars, ontwerpers en makers.
Elke vrijdag wordt in het wekelijkse How-To workshopprogramma geëxperimenteerd met alternatieve manieren van economische zelfredzaamheid binnen het culturele veld en daarbuiten, in samenwerking met verschillende Amsterdamse makers en experts.
Platform BK’s Office-in-Residence geeft inzicht in hun werk als belangenorganisatie voor kunstenaars en culturele werkers, met de ambitie om zelforganisatie en solidariteit aan te moedigen voor een beter kunstklimaat.
People’s Forum wordt ondersteund door Amsterdam Fonds voor de Kunsten, Prins Bernhard Cultuurfonds, Mondriaan Fonds, Gieskes-Strijbis Fonds en Oedipus Brouwerij.