Performance

Radio Emma: a broadcast on Ritual and Display

Datum:
13 mei 2022
13:00—15:00
Deelnemer:
→ If I Can’t Dance, I Don’t Want To Be Part Of Your Revolution
Westerdok 606–608
1013 BV Amsterdam
→ meld je aan voor dit evenement
Vandaag open van 10:00 tot 18:00

Met trots lanceren we tijdens Amsterdam Art Week onze zesde reader, Ritual and Display, in de vorm van een uitzending van Radio Emma, het radio platform van If I Can’t Dance. De readerserie documenteert de onderzoeksgebieden die onze tweejarige edities schragen. Waar we in onze eerste editie/reader het onderwerp van Masquerade verkenden, gevolgd door de respectievelijke thema’s AffectAppropriationEvent and Duration en Social Movement, stond de afgelopen editie (2019-21) in het teken van Ritual and Display.

Tijdens de radioshow komen aan het woord: Giulia Damiani, de research fellow die het voortouw heeft genomen in het onderzoek naar Ritual and Display en de reader heeft samengesteld; kunstenaar Kent Chan, die een artistieke interventie in de reader heeft verzorgd; dichter Bhanu Kapil, wiens werk in de reader is opgenomen; en Joris Kritis, vormgever van de readersserie sinds de eerste uitgave. In dit gezelschap verkennen we zowel het spanningsveld als de cross-over tussen ritueel en display via de lens van onderwerpen als de fase van voorbereiding, magie, landschap, de fysieke aspecten van schrijven, feministisch denken, profetie en hedendaagse performancepraktijken. Het gesprek staat onder leiding van If I Can’t Dance’s curator archief en onderzoek Anik Fournier en directeur Frédérique Bergholtz.

Luister online naar de radio-uitzending via onze partner Ja Ja Ja Nee Nee Nee of kom langs in onze studio aan het Westerdok waar het gesprek live wordt uitgezonden, gevolgd door een warme lunch. Hier is tevens de reader te koop, voor de speciale Amsterdam Art Week prijs van €15 (i.p.v. €20).

Image: Bendegó the meteorite in the ruins of National Museum of Brazil in Rio de Janeiro, from Kent Chan’s artist pages in Ritual and Display Reader