menu
Tentoonstelling — Fotografie, Installatie

‘Reclaimed Shapes’ | Joanneke Meester

Datum:
30 mei t/m 2 juni 2024
Deelnemer:
→ Bradwolff Projects
oetewalerstraat 73
1093 MD Amsterdam
Open:
  • donderdag 13:00—17:00
  • vrijdag 13:00—17:00
  • zaterdag 13:00—17:00
Admission
→ Free admission

Bradwolff Projects presenteert “Reclaimed Shapes” van Joanneke Meester

Open tijdens Amsterdam Art Week 30 mei – 2 juni 2024.

De kunstenaar is alle dagen aanwezig.

In de intieme ruimte van Bradwolff Projects zet ‘Reclaimed Shapes’ van Joanneke Meester het onzichtbare in de schijnwerpers. De expositie herdefinieert het verworpen materieel tot kunstwerken die niet alleen de ruimte bezetten, maar ook de geest verrijken. Elk object, bevrijd van de verwarring van consumptie, vertelt nu een uniek verhaal. De titel ‘Reclaimed Shapes’ is meer dan een simpele benaming. Het prikkelt ons tot nadenken over wat er van nature al bestaat en waar we ons mee omringen, en wat voor mogelijkheden dat in zich draagt.

In het hart van de tentoonstelling neemt Meesters wandsculptuur ‘Painting’ een speciale plek in, waarbij alledaagse dingen opnieuw belangrijk worden gemaakt. Ontworteld uit de stedelijke drukte spreekt elk element in een nieuw narratief. Deze getransformeerde objecten nodigen uit tot een reflectie op onze houding ten opzichte van materialen en het verloop van gebruik.

Amsterdam dient voor Joanneke Meester als een dynamisch atelier, een canvas dat zich ontvouwt tegen de achtergrond van de stad. Hier nemen haar ‘TrashHeal’-sculpturen vorm aan, waarna deze op Marktplaats in onverwachte categorieën geïntroduceerd worden en zo vraagtekens zetten bij onze consumptiepatronen en collectief handelen. Ook te zien in de tentoonstelling zijn grote fotowerken ‘All You Need Is Love’ (2024) en ‘Lucky Harness’ (2023). Deze beelden vangen momenten waarop de kunst en het alledaagse samensmelten en voorbijgangers uit hun routine lokken. Een documentaire met diverse korte filmpjes onthult de totstandkoming van haar werk, met een visie op de samensmelting van creativiteit en het dagelijks leven.

Tijdens het Amsterdam Art Weekend presenteert Bradwolff Projects exclusief ‘All You Need Is Love’, een kunstwerk van 59 x 80 cm. Deze uitgave is beperkt tot slechts 50 unieke genummerde en gesigneerde prints. Dit werk is nu beschikbaar tegen de speciale prijs van €37, een knipoog naar het nummer dat Bradwolff Projects inneemt op de plattegrond van het Amsterdam Art Week.